top icon
Επικαιρότητα

Στο Goodwood Festival of Speed θα κάνει πρεμιέρα η νέα Toyota Supra

Δεν είναι ακόμα βέβαιο αν η πολυαναμενόμενη Toyota Supra θα παρουσιαστεί πλήρως ή απλά θα κάνει καμουφλαρισμένη μία βόλτα… επίδειξης στο φετινό Goodwood Festival of Speed που πραγματοποιείται στη Μ. Βρετανία την επόμενη βδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε… ζωντανό και μάλιστα εν κινήσει το νέο σπορ κουπέ των Ιαπώνων που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την BMW και την επερχόμενη νέα Z4. Σε σχέση με αυτή, πέραν της χαμηλότερς τιμής, η ειδοποιός διαφορά της νέας Toyota Supra (ή μήπως της νέας Gazoo Supra😉 είναι ότι πρόκειται για ένα τυπικό μοντέλο της κουπέ κατηγορίας και όχι για ένα roadster με μαλακή αναδιπλούμενη οροφή.

Εντούτοις, τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται ουκ ολίγα μηχανικά μέρη με Βαυαρική καταγωγή. Με πρώτο και καλύτερο τον 3λιτρο straight-six κινητήρα της BMW, ο οποίος πιθανολογείται ότι θα αποδίδει κάτω από το καπό του ιαπωνικού μοντέλου 340 ίππους συνεργαζόμενος με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με μετατροπέα ροπής. Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες από επίσημα χείλη πληροφορίες, το βάρος του αυτοκινήτου δεν θα υπερβαίνει τα 1.500 κιλά. Το μήκος του δε θα είναι κάτω από τα 4,4 μ., με το μεταξόνιο να μην υπερβαίνει τα 2,5 μ.

«Θα είναι διαφορετική από την Z4, είναι δύο διαφορετικά αυτοκίνητα. Δουλέψαμε με δικές μας ιδέες για να δούμε τι αυτοκίνητο θέλουμε να δημιουργήσουμε, και τότε μοιραστήκαμε ιδέες για να εντοπίσουμε πως μπορούμε να μοιραζόμαστε τα κοινά μέρη», φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός εξέλιξης της Toyota, Tetsuya Tada.

Και συμπλήρωσε:

«Είναι πραγματικά απολαυστικό αυτοκίνητο. Κίνηση πίσω, κινητήρας εμπρός… Είναι πολύ διασκεδαστικό και στο δρόμο και στην πίστα»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ