top icon
Επικαιρότητα

Στο Ντιτρόιτ το νέο Infiniti QX50 Concept

Με σύστημα πιλοτικής οδήγησης και κινητήρα τούρμπο μεταβλητής συμπίεσης.

Η ιαπωνική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου της crossover που θα παρουσιαστεί υπό τη μορφή πρωτοτύπου σε λίγες μέρες από σήμερα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Σχεδιαστικά, πρόκειται για την εξέλιξη του QX Inspiration Concept που είδαμε το 2016 στο Πεκίνο ξεχωρίζοντας για τις γνώριμα «επιβλητικές» φόρμες της ιαπωνικής εταιρείας. Κυρίως στο εμπρός μέρος. Βασικό επίσης γνώρισμα της αισθητικής γλώσσας «Powerful Elegance», όπως την αποκαλεί επισήμως η ίδια η Infiniti, είναι το κυρτό τελείωμα της οροφής που παραπέμπει σε κουπέ μοντέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το QX50 Concept θα εισάγει την πρώτη γενιά του συστήματος αυτόνομης οδήγησης ProPilot της Infiniti. Ανάλογο, αν όχι μεγαλύτερο, ενδιαφέρον παρουσιάζει  ο νέος 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας μεταβλητής συμπίεσης των Ιαπώνων, ο οποίος, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, συνδυάζει την ισχύ ενός V6 βενζινοκινητήρα με την οικονομία καυσίμου ενός σύγχρονου ντίζελ. Παρ’ ότι η Infiniti δεν έχει ακόμα αποκαλύψει λεπτομέρειες που να αφορούν την ακριβή απόδοσή του, όλα δείχνουν πως η μέγιστη ισχύ του θα αγγίζει το κατώφλι των 270 ίππων και η ροπή τα 390 Nm. Από τεχνική σκοπιά, ο 2λιτρος VC-Turbo κινητήρας θα εμφανίζει συμπίεση με λόγο που θα μεταβάλλεται, ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις, από 8:1 έως και 14:1.

Η έκδοση παραγωγής του μοντέλου αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη της χρονιάς που μόλις μπήκε ή το αργότερο στις αρχές του 2018._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ