Επικαιρότητα Κόσμος

Στο στόχαστρο της ΕΕ πετρελαιοκίνητα μοντέλα των Jeep και Suzuki

Πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των Jeep Grand Cherokee και Suzuki Vitara βρέθηκαν να καταπατούν το κανονιστικό πλαίσιο που σχετίζεται με τις εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ολλανδικής αρχής RWD που είναι αρμόδια για την πιστοποίηση των αυτοκινήτων σε ολόκληρη την ΕΕ.

Αποτελώντας την αρμόδια υπηρεσία πιστοποίησης νέων αυτοκινήτων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ολλανδική αρχή RWD δήλωσε σήμερα ότι συγκεκριμένες εκδόσεις ντίζελ των Jeep Grand Cherokee και Suzuki Vitara βρέθηκαν να εξοπλίζονται με λογισμικό χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η RWD, η Jeep κατάφερε να παρουσιάσει μία λύση στον τεχνικό τομέα που μπορεί να επιδιορθώσει την κατάσταση και πως η ίδια είχε διατάξει την αμερικανική εταιρεία να ανακαλέσει το μοντέλο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η RWD προσθέτει ότι η Suzuki δεν έχει βρει ακόμη μια αξιόπιστη λύση για την επιδιόρθωση του δικού της ζητήματος στο πετρελαιοκίνητο Vitara.

«Η Suzuki πρέπει να εμφανιστεί με τα κατάλληλα μέτρα βελτίωσης, αλλιώς η RDW θα ξεκινήσει τη διαδικασία ανάκλησης της ευρωπαϊκής έγκρισης τύπου», δήλωσε η ολλανδική αρχή, προσθέτοντας μάλιστα ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ανάκλησης της έγκρισης για το Jeep Grand Cherokee ως «προληπτικό μέτρο.»

Το RDW ξεκαθαρίζει τα Jeep Grand Cherokee και Suzuki Vitara είχαν χρησιμοποιήσει «απαγορευμένα προγράμματα που σχετίζονται με τις εκπομπών ρύπων», τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα οι κινητήρες τους να εκπέμπουν υψηλότερα επίπεδα οξειδίων του αζώτου (NOx) στο δρόμο απ’ ότι στο εργαστήριο .

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου