top icon
Επικαιρότητα

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ η BMW

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ διερευνά την BMW ύστερα από αναφορές τις πρώτης ότι ο Γερμανός κατασκευαστής άσκησε παράνομες πρακτικές πωλήσεων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ο Γερμανός κατασκευαστής δήλωσε χθες ότι το BMW Group διερευνάται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μετά από σχετική έκθεση που αφορούσε τις πρακτικές πωλήσεων της εταιρείας. Στην επίσημη δήλωσή της η εταιρεία επιβεβαιώνει τις έρευνες της Security and Exchange Commission (SEC) αναφέροντας χαρακτηριστικά «ότι συνεργάζεται πλήρως» με την αμερικάνικη υπηρεσία.

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, η οποία με δημοσίευμα της επικαλείται πηγές με γνώση στο θέμα, έμποροι της BMW φέρονται να ταξινόμησαν παρατύπως οχήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα η FCA συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμα ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων αναφορικά με «δόλιες εκθέσεις πωλήσεων» επί πολλά έτη. Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία παραπλάνησε τους επενδυτές της «φουσκώνοντας» τόσα τα κέρδη όσο και τις μηνιαίες πωλήσεις της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ