top icon
Επικαιρότητα

Στο Toyota Yaris θα βασίζεται το νέο Mazda2

Η συνεργασία των δύο εταιρειών αναμένεται να βρει την προσεχή περίοδο νέες εφαρμογές με το νέο Mazda2 να χρησιμοποιεί την «μαγιά» του νέου Toyota Yaris.

Ως γνωστόν, οι Toyota και Mazda κάθε άλλο παρά… ξένοι μπορούν να θεωρηθούν στο σύγχρονο αυτοκινητικό στερέωμα. Και αυτό γιατί τα δύο «στρατόπεδα» έχουν συνάψει εκτενείς συνεργασίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με επίκεντρο την από κοινού εξέλιξη μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων.

Στο ενδιάμεσο όμως και με δεδομένα όλα όσα αποκαλύπτει σήμερα ο βρετανικός ειδικός Τύπος επικαλούμενος πρόσφατα έγγραφα που σχετίζονται με τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Mazda, η εταιρεία από τη Χιροσίμα της Ιαπωνίας αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στα προσεχή δύο χρόνια το νέο «2», το οποίο θα βασίζεται στο τρέχον και υβριδικό για την περίσταση Toyota Yaris.

Με βάση τα παραπάνω προφανές είναι ότι το νέο «2» θα κατασκευαστεί για τη Mazda από την Toyota, πιθανότατα «δίπλα» στο Yaris που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής της τελευταίας στο εργοστάσιό της στη Β. Γαλλία. Γεγονός επίσης είναι ότι ένα υβριδικό hatchback μοντέλο της κατηγορίας Β θα βοηθήσει τη Mazda να επιτύχει τον στόχο εκπομπών CO2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Toyota να αυξήσει έτι περαιτέρω τα έσοδα της σε μία win-win συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Θυμίζουμε ότι το υφιστάμενο Mazda2 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2014, ενώ πέρσι δέχθηκε την απαραίτητη ανανέωση με την προσθήκη επιπλέον στοιχείων στον τομέα της ασφάλειας και του εξοπλισμού.

Σε αντίστοιχες κινήσεις σε συνεργασία με την Toyota έχει προβεί και η Suzuki, η οποία ξεκίνησε τη διάθεση των νέων Swace και Across στην Ευρώπη, τα οποία βασίζονται στα Corolla και RAV4, αντίστοιχα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ