top icon
Επικαιρότητα

Supercharger V3, ο νέος ταχυφορτιστής της Tesla

Η Tesla παρουσίασε στο Fremont των ΗΠΑ την τρίτη γενιά του ταχυφορτιστή της, ο οποίος λειτουργεί με μέγιστη ισχύ 250 kW εξασφαλίζοντας σε ένα Model 3 αυτονομία 120 χλμ. με φόρτιση διάρκειας 5 μόλις λεπτών.

Η Tesla, η πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, παρουσίασε σήμερα το νέο ταχυφορτιστή της Supercharger V3, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος αρχικά στις ΗΠΑ μέσα στο δεύτερο τρίμηνο και μέχρι το τέλος του χρόνου και στον υπόλοιπο κόσμο. Η Tesla ανακοίνωσε ότι ο νέος Supercharger V3 είναι σε θέση να προσφέρει μέγιστη ισχύ 250 kW χάρη σ’ ένα «ολοκαίνουριο σχεδιασμό του καλωδίου του που ψύχεται πλέον με υγρό», το οποίο είναι πιο παχύ, πιο ελαφρύ και πιο αποδοτικό σε σχέση με εκείνο που συνοδεύει μέχρι σήμερα τον Supercharger V2.

Όπως ανακοινώθηκε, στα πιο αποδοτικά μοντέλα της εταιρείας, όπως το Model 3 Long Range, o νέος Supercharger V3 θα μπορεί να προσφέρει αυτονομία 120 χλμ. σε χρόνο μόλις 5 λεπτών. Συνολικά, σε 1 ώρα θα μπορεί να «γεμίσει» μπαταρίες που θα προσφέρουν αυτονομία της τάξης των 1.600 χλμ. Σε σχέση με τον Supercharger V2, η τρίτη γενιά εξασφαλίζει μειωμένο έως και 25% συνολικό χρόνο φόρτισης.

Όταν ο οδηγός θα εισέρχεται στα σημεία στα οποία θα είναι εγκατεστημένοι οι Supercharger V3, το λογισμικό του οχήματος «θα θερμαίνει την μπαταρία ώστε η τελευταία να βρίσκεται στην ιδανική για την φόρτισή της θερμοκρασία».

Οι Supercharger V3 θα είναι συμβατοί αρχικά με το Model 3, ενώ μέσα στη χρονιά η εταιρεία θα αναβαθμίσει το λογισμικό των Model S και Χ ώστε και αυτά να μπορούν να εξυπηρετηθούν από την τρίτη γενιά των ταχυφορτιστών της.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι Supercharger V2 θα λειτουργούν, μετά τη σχετική αναβάθμιση τους, με μέγιστη ισχύ 145 kW (από 120 kW που είναι σήμερα).

Αυτή τη στιγμή η Tesla έχει διάσπαρτους ανά τον κόσμο 12.888 ταχυφορτιστές και περισσότερους από 1.400 σταθμούς._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ