top icon
Περιβάλλον

Suzuki: Το περιβαλλοντικό όραμα με ορίζοντα το 2050

Η Suzuki ανακοίνωσε το μακροπρόθεσμο όραμά της με ορίζοντα το 2050 για την αντιμετώπιση ποικίλων περιβαλλοντικών ζητημάτων, το οποίο παρουσιάζει την ιδανική θέση της εταιρείας σε τρεις σχεδόν δεκαετίες από σήμερα θέτοντας συγχρόνως ενδιάμεσους στόχους για την υλοποίησή του το έτος 2030.

«Μικρότερα, ελαφρύτερα, ταχύτερα και με λιγότερους πόρους». Αυτές είναι οι λέξεις και φράσεις που η Suzuki αναφέρει σταθερά από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 για να χαρακτηρίσει την κατασκευαστική φιλοσοφία της.

Οι έννοιες «μικρότερα, ελαφρύτερα, ταχύτερα και πιο καθαρά» αφορούν στις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση παγκόσμιων περιβαλλοντικών ζητημάτων, όπως η κλιματική αλλαγή, η έλλειψη νερού και η εξάντληση των φυσικών πόρων. Για παράδειγμα, η εξειδίκευσή της εταιρείας στα μικρά αυτοκίνητά όχι μόνο συμβαλλει σε μικρότερες εκπομπές CO2, αλλά συγχρόνως ελαχιστοποιεί τους πόρους που απαιτούνται για την παραγωγή τους, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρησή τους.

Το περιβαλλοντικό όραμα με ονομασία «Suzuki Environmental Vision 2050» απαντάει στην επιτακτική ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, όπως η κλιματική αλλαγή. Με αφορμή την 100ή επέτειο της εταιρείας, η Suzuki έχει θέσει το εν λόγω όραμα ως πυξίδα προς το μέλλον, προκειμένου η η εταιρεία να γίνει βιώσιμη συνεχίζοντας να συμβάλλει στην κοινωνία για τα επόμενα 100 χρόνια.

Με γνώμονα τα παραπάνω, η Suzuki στοχεύει στην επίτευξη ενός ιδανικού μελλοντικού κόσμου που ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, βελτιώνει τις παραγωγικές διαδικασίες, επισπεύδει τις τεχνολογικές βελτιώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και συμβάλλει στη διατήρηση της ομορφιάς και της αφθονίας του πλανήτη.

Μείωση εκπομπών CO2 από τη χρήση προϊόντων και την επιχειρηματική δραστηριότητα της Suzuki

Η Suzuki στοχεύει έως το 2030 σε μείωση κατά 40% των εκπομπών CO2 των νέων αυτοκινήτων της στη βάση «Well-to-Wheel» σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2010. Ο αντίστοιχος στόχος για το 2050 τίθεται στο 90%.

Όσον αφορά τις εκπομπές από τις επιχειρηματικές της δράσεις, η Suzuki προσδοκά έως το 2030 σε μείωση των εκπομπών CO2 κατά 45% ανά μονάδα πωλήσεων σε σύγκριση με το 2016 και για το 2050 κατά 80%.

Μέχρι το 2030, η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει τη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων και την επέκταση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και την δραστική ελάττωση της χρήσης πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC) από την παραγωγή και τα προϊόντα της.

Ως προς τους υδάτινους πόρους, η Suzuki σκοπεύει την εφαρμογή μειωμένης κατανάλωσης νερού καθώς και τον καθαρισμό του απορριφθέντος νερού σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής μέσω του καθορισμού των παραγόντων επικινδυνότητας των περιβαλλόντων υδάτων, μέχρι το 2030.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης την επέκταση του συστήματος ανακύκλωσης αυτοκινήτων σε παγκόσμια κλίμακα καθώς και την ανακατασκευή και της επαναχρησιμοποίηση μπαταριών που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά οχήματα. Επίσης, στόχος της Suzuki είναι ο περιορισμός των αποβλήτων στα εργοστάσια παραγωγής και η μείωση των πλαστικών υλικών συσκευασίας.

Suzuki

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ