Επικαιρότητα Κόσμος

Σύγχρονη συνδεσιμότητα σε κλασσικά αυτοκίνητα με την υπογραφή της Porsche (+video)

Η Porsche έρχεται να διευρύνει τις επιλογές των ιδιοκτητών κλασσικών μοντέλων της που θέλουν να εγκαταστήσουν στο αυτοκίνητό τους ένα σύγχρονο σύστημα επικοινωνίας και διασύνδεσης.

Ας υποθέσουμε πως έχετε στην κατοχή σας μια κλασική Porsche 911 και θέλετε να έχετε στη διάθεσή σας τις υπηρεσίες ενός συστήματος δορυφορικής πλοήγησης που να προσαρμόζεται, χωρίς παραφωνίες και χωρίς να καταστρέφεται η vintage ατμόσφαιρα της καμπίνας, στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας. Μπορεί για τους περισσότερους να μην πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κόσμο, ωστόσο, για όσους ενδιαφερόμενους, η Porsche Classic προσφέρει μία εξαιρετική λύση στο παραπάνω «ζήτημα».

Επί της ουσίας, πρόκειται για την ήδη γνωστή, από το 2015, εφαρμογή του συστήματος Porsche Classic Communication System (PCCS), το οποίο αποτελείται στην απλούστερη εκδοχή του από μία διάταξη με δύο περιστροφικούς διακόπτες, έξι ενσωματωμένα κουμπιά και μια οθόνη αφής 3,5 ιντσών. Το εν λόγω σύστημα πλοήγησης, που εκτελεί ασφαλώς και χρέη ραδιοφώνου, «δένει» εξαιρετικά με το ταμπλό των κλασικών 911, χάρη στη μαύρη επιφάνειά του αλλά και το σχήμα των διακοπτών του. Η συσκευή είναι συμβατή για τις 911 πρώτης γενιάς έως και τις τελευταίες αερόψυκτες 911-993 που είδαμε έως και τα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Παρά τη ρετρό εμφάνιση, το όλο σύστημα διαθέτει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων συστημάτων πλοήγησης, στα οποία συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων και μία κάρτα microSD, με χωρητικότητα 8 GB, για εύκολη αποθήκευση χαρτών ή άλλων δεδομένων της αρεσκείας σας. Η συσκευή διαθέτει επίσης διεπαφές για εξωτερικές πηγές μουσικής, ενώ μπορεί να συνδεθεί, μέσω Bluetooth, με κάθε σύγχρονο smartphone.

Porsche Classic Communication System

Η δεύτερη εκδοχή του συστήματος, η οποία προσφέρεται για τις 911-996 και Boxster-986, φέρει την ονομασία Porsche Classic Communication System Plus (PCCS Plus) και ξεχωρίζει για την αναβαθμισμένη απεικόνιση της οθόνης αφής, που για την περίσταση έχει διαγώνιο 7 ίντσες. Όπως αναφέρει η γερμανική εταιρεία και στα δύο αυτά μοντέλα τα περιφερειακά εξαρτήματα που είναι ήδη εγκατεστημένα στα οχήματα, όπως ο ενισχυτής, τα μεγάφωνα και η κεραία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μετά την τοποθέτηση του PCCS Plus.

Σύμφωνα με την Porsche, το κόστος για το PCCM ορίζεται στα 1.439,89 ευρώ στη Γερμανία και για το PCCM Plus στα 1.606,51 ευρώ – στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ, καθώς και το κόστος του λογισμικού που υποστηρίζει τους χάρτες πλοήγησης.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου