top icon
Επικαιρότητα

Συμφωνία Shell με Ionity για την κατασκευή επιπλέον σταθμών φόρτισης

Η Shell είναι το νέο μέλος της κοινοπραξίας Ionity, η οποία απαρτίζεται από τις BMW Group, Daimler, Ford και VW Group έχοντας ως αντικείμενο την κατασκευή σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη γηραιά ήπειρο.

Δεν έχουν περάσει περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες από την ανακοίνωση της σύστασης της κοινοπραξίας Ionity, στην οποία μετέχουν το ευρωπαϊκό παρακλάδι της Ford, όλες εταιρείες των γκρουπ BMW και VW, αλλά και εκείνες της Daimler. Στόχος της εν λόγω σύμπραξης είναι η κατασκευή 400 σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη με χρονικό ορίζοντα το 2020. Από αυτούς, οι 20 έχουν ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζονται σε τμήματα των οδικών δικτύων σε Γερμανία, Αυστρία και Νορβηγία, τη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο. Μέσα στο 2018 είναι προγραμματισμένο να προστεθούν 100 ακόμα σταθμοί, τους οποίους θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οχήματα άλλων κατασκευαστών υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούν το σύστημα Combined Charging System (CCS). Μη συμβατά με το CCS είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του γκρουπ PSA, της Mitsubishi, της Nissan καθώς και εκείνα της αμερικάνικη Tesla.

Όπως ανακοινώθηκε, η έδρα της κοινοπραξία Ionity βρίσκεται στο Μόναχο με τους Michael Hajesch και Marcus Groll να βρίσκονται στο τιμόνι της σε συνεργασία με μια ομάδα 50 επιπλέον στελεχών.

Σήμερα, στην παραπάνω «ένωση δυνάμεων» έρχεται να ενταχθεί και η γνωστή εταιρεία πετρελαιοειδών Shell –η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο- η οποία σκοπεύει να εντάξει σε 80 σημεία ανεφοδιασμού καυσίμων του δίκτυο της ταχυφορτιστές των 350 kW. Σε κάθε μια μονάδα θα υπάρχουν, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, από έξι σημεία φόρτισης που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες ανεφοδιασμού με ρεύμα ισάριθμων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώνεις που έγιναν χθες, οι 80 αυτοί σταθμοί θα δημιουργηθούν στη Σλοβακία, στη Σλοβενία, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στην Τσεχία, στην Αυστρία, στην Ολλανδία, στη Γαλλία, στην Αγγλία και το Βέλγιο, ενώ 20 επιπλέον θα κατασκευαστούν προκειμένου να εξυπηρετούν τους οδηγούς ηλεκτροκίνητων μοντέλων στη Γερμανία._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ