top icon
Κόσμος

«Συνασπισμός» Toyota, Daihatsu και Suzuki για μικρά ηλεκτρικά οχήματα

Οι Daihatsu και Suzuki εντάσσονται στην κοινοπραξία Commercial Japan Partnership (CJP) που μέχρι πρότινος βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των Toyota, Isuzu και Hino Motors, για την από κοινού εξέλιξη μικρών ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι Suzuki και Daihatsu ανακοίνωσαν σήμερα την ένταξη τους στην Commercial Japan Partnership (CJP), μια κοινοπραξία στην Ιαπωνία που μέχρι πρότινος βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της Toyota, προκειμένου να επιταχύνουν από κοινού οι πρωτοβουλίες για την επίτευξη ενός ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος μέσω της διάδοσης νέων τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο όλο εγχείρημα, οι Suzuki και Daihatsu θα αποκτήσουν το 10% των μετοχών της Commercial Japan Partnership Technologies από την Toyota.

Τα μικρά οχήματα, στα οποία εξειδικεύονται οι Suzuki και Daihatsu, αντιπροσωπεύουν σήμερα περίπου 31 εκατομμύρια μονάδες στην Ιαπωνία – επί συνόλου 78 εκατομμυρίων οχημάτων – αποτελώντας τα βασικά «εργαλεία» των πολιτών της χώρας στον τομέα της κινητικότητας, ειδικά στις αγροτικές περιοχές. Επίσης, τα μικρά επαγγελματικά οχήματα καλύπτουν ανάγκες στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου σε περιοχές που είναι δύσκολα προσβάσιμες.

«Παρά το γεγονός ότι μικρά οχήματα μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση μιας κοινωνίας με ουδέτερο άνθρακα και στην εξάπλωση των νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών, σε αυτήν την εποχή βαθύτατου μετασχηματισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας, υπάρχουν πολλά ζητήματα που οι κατασκευαστές των οχημάτων αυτών δεν μπορούν να λύσουν μόνοι τους», αναφέρει χαρακτηριστικά στις επίσημες ανακοινώσεις της η Toyota.

Για το λόγο αυτό τον Απρίλιο του 2021 σχηματίστηκε στην Ιαπωνία η κοινοπραξία Commercial Japan Partnership (CJP) προκειμένου να επιταχυνθεί η εφαρμογή και διάδοση νεών τεχνολογιών συνδυάζοντας τα εμπορικά σήματα των Isuzu και Hino Motors υπό την «καθοδήγηση» της Toyota.

Σήμερα, η επέκταση της κοινοπραξίας CJP με τη συμμετοχή των Suzuki και Daihatsu θα επιτρέψει την προώθηση βελτιωμένων υπηρεσιών στον τομέα του logistics στις κατηγορίες των μικρών οχημάτων, συμπεριλαμβνομένων και των επααγγελματικών. Αυτή η νέα συνεργασία στοχεύει επίσης στη διάδοση προσιτών και προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας και ηλεκτροκίνησης μέσω της αξιοποίησης της ισχύος της Suzuki και της Daihatsu στους τομείς της ποιότητας και του χαμηλού κόστους κατασκευής και των προηγμένων τεχνολογίων της Toyota.

«Με τη συμμετοχή της Suzuki και της Daihatsu σε αυτό το εγχείρημα, θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε τον κύκλο συνεργασίας μας για να καλύψουμε όχι μόνο τα επαγγελματικά οχήματα αλλά και τα μικρά οχήματα. Με αυτήν τη διεύρυνση, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά για μια καλύτερη κοινωνία στον τομέα της κινητικότητας στην οποία πολλοί άνθρωποι μπορούν να είναι πιο ευτυχισμένοι.

«Με ισχυρή βούληση και πάθος, δεσμευόμαστε να αναλάβουμε δράση για την Ιαπωνία και τη Γη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Akio Toyoda, Πρόεδρος της Toyota.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ