top icon
Επικαιρότητα

Συνελήφθη ο CEO της Audi

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi, Rupert Stadler, συνελήφθη κατ’ εντολή των εισαγγελικών αρχών της πόλης του Μονάχου στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών που σχετίζονται με το διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων του Ομίλου VW.

Ο 55χρονος Rupert Stadler συνελήφθη από τις αρχές ούτως ώστε να αποφευχθεί η απόκρυψη στοιχείων που αφορούν στο σκάνδαλο dieselgate, δήλωσε χαρακτηριστικά προ ολίγου η εισαγγελία του Μονάχου. Όπως επιβεβαίωσε και η ίδια η Audi, ο CEO της εταιρείας τελή υπό κράτηση από σήμερα το πρωί με την ακρόαση αναφορικά με το αν θα παραπεμφθεί να συνεχίζεται.

Το γραφείο της εισαγγελίας του Μονάχου αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τα εξής:

«Στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με την υπόθεση ντίζελ και τους κινητήρες της Audi, η εισαγγελία του Μονάχου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Rupert Stadler στις 18 Ιουνίου 2018».

Εκπρόσωπος της Porsche SE, της εταιρείας holding που ελέγχει την VW και φυσικά την Audi, δήλωσε πως το όλο θέμα θα συζητηθεί από το Εποπτικό Συμβούλιο σε έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Ύποπτος για απάτη και ψευδή διαφήμιση ο CEO της Audi

Θυμίζουμε πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi είχε κληθεί πρόσφατα από δικαστήριο της Στουτγάρδης προκειμένου να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία σε ακρόαση που αφορούσε τη διερεύνηση των πτυχών το διαβόητου σκανδάλου. Η ίδια αρχή είχε ζητήσει αντίστοιχη συνδρομή και από τον πρώην επικεφαλής του VW Group, Martin Winterkorn, τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Audi, Ulrich Hackenberg, αλλά και από πολλά ακόμη νυν και τέως στελέχη του γερμανικού ομίλου.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαλεύκανση των πτυχών του σκανδάλου, οι δικαστικές αρχές είχαν πραγματοποιήσει προ ολίγων ημερών «έφοδο» στο σπίτι του CEO της Audi αναζητώντας πρόσθετα στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση.

Αυτή τη στιγμή, οι αρχές φέρονται να διερευνούν 19 στο σύνολο υπόπτους, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει αποκαλυφθεί._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ