top icon
Επικαιρότητα

Συνέντευξη Τύπου θα παραθέσει ο Carlos Ghosn

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της συμμαχίας των Renault-Nissan θα παραθέσει στο Λίβανο, όπου και διέφυγε, συνέντευξη Τύπου.

Το σίριαλ του διαβόητου σκανδάλου που έχει στο επίκεντρό του τον Carlos Ghosn συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη μετά την περιπετειώδη όσο και μυστηριώδη διαφυγή του πρώην ισχυρού άνδρα των Renault, Nissan και Mitsubishi στο Λίβανο. Μάλιστα, όπως επίσημα ανακοίνωσαν σήμερα οι δικηγόροι του γαλλο-λιβανέζου μάνατζερ, ο Carlos Ghosn προτίθεται να λύσει τη σιωπή του παραθέτοντας μία «ανοιχτή»  συνέντευξη Τύπου στις 8 Ιανουαρίου, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά τη διαφυγή του από την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένα από επίσημα χείλη ρεπορτάζ, ο Carlos Ghosn μπόρεσε να διαφύγει με κινηματογραφικό τρόπο από το σπίτι στο οποίο διέμενε στην Ιαπωνία κάτω από αυστηρή επιτήρηση, κρυμμένος μέσα σε μία θήκη μουσικού οργάνου με τη βοήθεια μιας μπάντας από τη Γεωργία(!). Διεθνή μέσα αναφέρουν ότι ο 65χρονος κατάφερε με την αμέριστη «συνδρομή» αγνώστων να επιβιβαστεί εν συνεχεία σε ιδιωτικό αεροπλάνο και με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη να μεταβεί με άλλη πτήση στη Βυρητό.

Μάλιστα, η Τουρκική αστυνομία φέρεται να έχει συλλάβει επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις πιλότοι, σε μία προφανή προσπάθεια των αρμόδιων αρχών της γείτονας χώρας να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Carlos Ghosn πέρασε τους προβλεπόμενους ελέγχους προς και από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του, το Reuters αναφέρει σε σημερινό ρεπορτάζ του ότι αμέσως μετά την άφιξη του στη Βηρυτό, ο Carlos Ghosn συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Λιβάνου, Michel Aoun. Στο ίδιο δημοσίευμα το Reuters αναφέρει χαρακτηριστικά ότι o Carlos Ghosn, ο οποίος κατάγεται από το Λίβανο έχοντας μέχρι πριν λίγους μήνες στην κατοχή του τρία διαβατήρια (γαλλικό, λιβανικό και βραζιλιάνικο), ευχαρίστησε τον πρόεδρο της χώρας για τη βοήθεια αλλά και για την προστασία που του παρείχε. Συν τοις άλλοις, λιβανέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν σήμερα ότι δεν πρόκειται να λάβουν νομικά μέτρα εναντίον του Carlos Ghosn, μιας και ο πρώην ισχυρός άνδρας της Nissan εισήλθε νόμιμα στη χώρα χρησιμοποιώντας γαλλικό διαβατήριο καθώς και τη λιβανέζικη ταυτότητά του!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λίβανος δεν έχει συνάψει Συμφωνία Έκδοσης και Δικαστικής Συνεργασίας με την Ιαπωνία.

Εντούτοις, η Interpol φέρεται να έχει εκδόσει ένταλμα σύλληψης, το οποίο έχει επιδοθεί στις αρχές του Λιβάνου πριν λίγες ώρες.

Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στον Carlos Ghosn, η απόφαση του γαλλο-λιβανέζου να διαφύγει στο Λίβανο υποκινήθηκε από την απόφαση των εισαγγελικών αρχών της Ιαπωνίας να καθυστερήσουν την τέλεση της μιας εκ των δύο δικών που εκκρεμούσαν εις βάρος του έως τον Απρίλιο του 2021. Ταυτόχρονα, ο Carlos Ghosn φέρεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από την απόφαση των αρχών της Ιαπωνίας να απαγορεύσουν κάθε επικοινωνία του με την γυναίκα του, καθώς και με τα δύο παιδιά του, τα οποία, σύμφωνα με τον 65χρονο, ανακρίθηκαν στις ΗΠΑ από Ιάπωνες ανακριτές σε μια προσπάθεια να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στο πρόσωπό του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ