top icon
Επικαιρότητα

Συνεργασία Automobili Pininfarina με Bosch και Benteler

Οι τρεις εταιρείες ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις ώστε να εξελίξουν από κοινού μία ηλεκτρική πλατφόρμα που κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους κατασκευαστές.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν και επίσημα οι πύλες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Pininfarina Automobili ανακοίνωνε σε συνέντευξη Τύπου πως θα συμπράξει με τις εταιρείες Bosch και Benteler προκειμένου και οι τρεις να δώσουν σάρκα και οστά σε ένα νέα ηλεκτρικό δάπεδο-πλατφόρμα, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επερχόμενα hyperars αλλά και σε πολυτελή οχήματα διαφόρων τύπων.

Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή, η Automobili Pininfarina ολοκληρώνει την εξέλιξη της ηλεκτρικής Battista των 1.900 ίππων, η οποία βασίζεται εν πολλοίς στο Rimac C_Two.

Διαβάστε επίσης: Η ηλεκτροκίνητη Pininfarina Battista στην αεροδυναμική σήραγγα
Automobili Pininfarina - Bosch - Benteler

Στην ανακοίνωσε που εξέδωσε η ιταλική εταιρεία με τα ινδικά κεφάλαια (βλ. Mahindra) καθίσταται σαφές πως οι ιθύνοντές της θα διερευνήσουν το ενδεχόμενο να «προσφέρουν» το νέο αυτό δάπεδο και σε άλλους κατασκευαστές ακολουθώντας μια ανάλογη τακτική με εκείνη της VW, η οποία θα δώσει στη Ford – με το αζημίωτο ασφαλώς – το γνωστό πλέον δάπεδο ΜΕΒ.

Προς το παρόν, οι Automobili Pininfarina, Bosch και Benteler δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τεχνικά στοιχεία της νέας πλατφόρμας που πρόκειται να εξελίξουν, ούτε και τον ακριβή χρόνο που η τελευταία θα κάνει την επίσημη εμφάνισή της σε κάποιο μοντέλο της πρώτης.

Θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν οι ιθύνοντες της Automobili Pininfarina είχαν επισημάνει ότι μετά την Battista η εταιρεία με έδρα το… Μόναχο θα παρουσιάσει όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία SUV μοντέλα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ