top icon
Επικαιρότητα

Συνεργασία BMW Group και FCA στα αυτόνομα αυτοκίνητα

Τα δύο γκρουπ θα αναπτύξουν από κοινού μια πλατφόρμα ικανή να «υποδεχτεί» την τεχνολογία πιλοτικής οδήγησης.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στα δύο αυτοκινητικά γκρουπ, το BMW Group και την FCA, το οποίο «πλαισιώνουν» με την ενεργή συμμετοχή τους οι εταιρείες Intel και Mobileye. Όπως ανακοινώθηκε, το υπογραφέν «Μemorandum of Understanding» θα αφορά στην από κοινού εξέλιξη μιας πλατφόρμας η οποία θα είναι σε θέση να «δεχτεί» την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, 4 και 5.

Όλοι οι εταίροι σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τη δυναμική αλλά και την υπάρχουσα γνώση που ήδη διαθέτουν στο συγκεκριμένο τομέα προκειμένου να αυξηθεί η αποδοτικότητα της εν λόγω τεχνολογίας και παράλληλα να μειωθεί δραστικά ο χρόνος που θα απαιτηθεί ώστε η τελευταία να «έρθει» στην αγορά στα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής.

«Προκειμένου να προωθηθεί η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα η δημιουργία στρατηγικών συμμαχιών μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών και των προμηθευτών τεχνολογίας. Η ένταξη μας σε αυτή τη συνεργασία θα έχει οφέλη μέσω των οικονομιών κλίμακας που θα πραγματοποιηθούν με δεδομένο το κοινό όραμα των εταιρειών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, οι εμπλεκόμενες μεριές δεσμεύονται ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς θα αναπτύξουν έναν «ενεργό» στόλο 40 περίπου οχημάτων που θα ενσωματώνουν την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Την ίδια στιγμή, τόσο το BMW Group και η FCA, όσο και οι Intel και Mobileye απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όσες εταιρείες το επιθυμούν να ενταχτούν και αυτές στον εν λόγω «συνασπισμό»._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ