top icon
Επικαιρότητα

Συνεργασία BMW Group με Jaguar Land Rover στον τομέα της ηλεκτροκίνησης

Οι δύο κατασκευαστές ενώνουν και επίσημα τις δυνάμεις τους για την εξέλιξη λύσεων και τεχνολογιών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Στις σημερινές επίσημες ανακοινώσεις τους οι δύο κατασκευαστές υπερθεματίζουν σε σχέση με την άρτι ανακοινωθείσα συνεργασία τους «στην από κοινού εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων νέας γενιάς» που αφορά στα μελλοντικά ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα τους. Στόχος της κοινής προσπάθειας των BMW Group και Jaguar Land Rover είναι το… μοίρασμα του κόστους εξέλιξης των νέων τεχνολογιών στον τομέα της ηλεκτροκίνηση, αλλά και η ανταλλαγή των υφιστάμενων κατακτήσεων τους στο συγκεκριμένο τομέα.

Προς το παρόν, οι δύο πλευρές δεν προσδιορίζουν πότε οι καρποί της συνεργασίας τους θα δουν το φως της δημοσιότητας, ούτε και το ύψος των κοινών τους επενδύσεων στο όλο εγχείρημα.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε φάση μετασχηματισμού. Θεωρούμε τη συνεργασία αυτό ως κλειδί για την επιτυχία μας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Με την Jaguar Land Rover βρήκαμε έναν συνεργάτη με απαιτήσεις για τη μελλοντική γενιά ηλεκτρικών μονάδων κίνησης που ταιριάζουν με τις δικές μας. Μαζί, έχουμε την ευκαιρία να ανταποκριθούμε αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των πελατών, μειώνοντας τον χρόνο εξέλιξης των τεχνολογιών. Κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την εισαγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων πιο γρήγορα στην αγορά», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες της BMW στις επίσημες ανακοινώσεις τους.

Όπως ανακοινώθηκε από το στρατόπεδο των Βαυαρών, μια κοινή ομάδα στελεχών, επιστημόνων και τεχνικών των BMW Group και Jaguar Land Rover με έδρα την πόλη του Μονάχου θα επιφορτιστεί με την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη των μονάδων ισχύος «Gen 5». Ωστόσο, για κάθε «στρατόπεδο» η παραγωγή τους θα πραγματοποιείται από κάθε εταίρο της συμμαχίας στις δικές του εγκαταστάσεις παραγωγής._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ