top icon
Κόσμος

Συνεργασία Ferrari και Amazon Web Services

Οι Ferrari και Amazon Web Services (AWS) προχώρησαν στη σύναψη συμφωνίας για να καταστήσουν το cloud της δεύτερης ως την αποκλειστική υπηρεσία αποθήκευσης δεδομένων της ιταλικής εταιρείας καθώς και στοιχείων που σχετίζονται με την μηχανική εκμάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένης και μια ψηφιακής πλατφόρμας για λογαριασμό της Scuderia Ferrari Formula 1.

Όπως επισήμως ανακοινώθηκε, η συμφωνία θα βοηθήσει την Ferrari να βελτιώσει το σχεδιασμό και τη διαδικασία εξέλιξης και δοκιμών των νέων αυτοκινήτων της, ενώ την ίδια στιγμή θα επιτρέψει στο αγωνιστικό παρακλάδι του cavallino rampante και την ομάδα της Scuderia Ferrari Formula 1 να λανσάρει μια ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία θα συμμετέχουν οι οπαδοί της.

«Μαζί, οι εταιρείες θα επιταχύνουν την καινοτομία σε ολόκληρο τον οργανισμό της Ferrari», συμπεριλαμβανομένου του τμήματος αυτοκινήτων παραγωγής, των Competizioni GT, του Ferrari Challenge και της ομάδας της Formula 1, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Amazon Web Services (AWS).

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία Ferrari και Amazon Web Services

Η Ferrari θα βασιστεί στις προηγμένες δυνατότητες της AWS, την μηχανική εκμάθηση, την υπολογιστική ισχύ, τον αποθηκευτικό χώρο και τις δυνατότητες βάσης δεδομένων «για να αποκτήσει γρήγορα γνώσεις σχετικά με τη σχεδίαση και την απόδοση των αυτοκινήτων στο δρόμο και την πίστα», δήλωσε η AWS.

Η ιταλική εταιρεία, σε ξεχωριστή δήλωσή της, ανέφερε ότι η νέα ψηφιακή πλατφόρμα που θα αναπτυχθεί με την Amazon Web Services είχε ως στόχο να συνδέσει όλο και περισσότερο τους οπαδούς της στην Formula 1 με την καθημερινότητα των μελών της αγωνιστικής ομάδας και των οδηγών της, «μέσω εργαλείων εξατομίκευσης, αποκλειστικού περιεχομένου και διαδραστικών εφαρμογών».

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών, το λογότυπο της AWS θα κοσμεί τα μονοθέσια της Scuderia καθώς και τον ρουχισμό των πιλότων της ήδη από το GP Γαλλίας, που πραγματοποιείται αύριο στο Paul Ricard.

Ferrari F1

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ