top icon
Κόσμος

Συνεργασία Honda και GM στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η GM και η Honda ανακοίνωσαν σήμερα τα σχέδιά τους προκειμένου να επεκτείνουν τη σχέση των δύο εταιρειών σε ένα νέο κεφάλαιο, αναπτύσσοντας μια σειρά από οικονομικά προσιτά ηλεκτρικά οχήματα βασισμένα σε μια νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα την τεχνολογία μπαταριών Ultium επόμενης γενιάς.

Με κοινή τους ανακοίνωση οι GM και Honda δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν προκειμένου να κατασκευάσουν «εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα από το 2027, συμπεριλαμβανομένων συμπαγών οχημάτων crossover», αξιοποιώντας τις τεχνολογίες αλλά και τις ικανότητες των δύο εταιρειών στους τομείς της σχεδίασης και προμήθειας εξαρτημάτων.

Οι GM και Honda θα αναπτύξουν επίσης στενή συνεργασία για την τυποποίηση του εξοπλισμού και των διαδικασιών με στόχο «την επίτευξη ποιότητας παγκόσμιας κλάσης, υψηλότερης απόδοσης και μεγαλύτερης οικονομικής προσιτότητας».

Η GM και η Honda θα συζητήσουν επίσης μελλοντικές ευκαιρίες συνεργασίας για την τεχνολογία μπαταριών EV, για να μειώσουν περαιτέρω το κόστος της ηλεκτροκίνησης και να βελτιώσουν την απόδοση τους.

Η GM εργάζεται ήδη για να επιταχύνει νέες τεχνολογίες όπως μπαταρίες λιθίου-μετάλλου, πυριτίου και στερεάς κατάστασης. Από τη μεριά της, η Honda αναπτύσσει ήδη τις δικές της λύσεις στον τομέα των solid state μπαταριών, τις οποίες η ιαπωνική εταιρεία «βλέπει» ως βασικό στοιχείο των μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων.

«Η GM και η Honda θα μοιραστούν τις καλύτερες τεχνολογίες και στρατηγικές στον τομέα της κατασκευής για να προσφέρουν προσιτά και επιθυμητά EV σε παγκόσμια κλίμακα, συμπεριλαμβανομένων των βασικών αγορών μας στη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Κίνα», δήλωσε η Mary Barra, Πρόεδρος και CEO της GM. «Αυτό είναι ένα βασικό βήμα για να εκπληρώσουμε τη δέσμευσή μας να επιτύχουμε ουδετερότητα άνθρακα στα παγκόσμια προϊόντα και τις δραστηριότητές μας έως το 2040 και να εξαλείψουμε τις εκπομπές στις ΗΠΑ έως το 2035».

GM - General Motors

«Η Honda έχει δεσμευτεί να επιτύχει τον στόχο για ουδετερότητα άνθρακα σε παγκόσμια βάση έως το 2050, ο οποίος απαιτεί μείωση του κόστους των ηλεκτρικών οχημάτων για να καταστεί δυνατή η ιδιοκτησία των EVs από μεγαλύτερο αριθμό πελατών», δήλωσε ο Toshihiro Mibe, Πρόεδρος και CEO της Honda. «Η Honda και η GM θα βασιστούν στην επιτυχημένη τεχνολογική τους συνεργασία για να βοηθήσουν στην επέκταση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων».

Honda - Sony - GM

«Η πρόοδος που έχουμε σημειώσει με την GM από τότε που ανακοινώσαμε τη συνεργασία στον τομέα της εξέλιξης μπαταριών το 2018, ακολουθούμενη από τη συν-ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων συμπεριλαμβανομένου του Honda Prologue, έχει δείξει τη σχέση win-win που μπορεί να δημιουργήσει νέα αξία για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Shinji Aoyama, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος της Honda. «Αυτή η νέα σειρά προσιτών EV θα βασιστεί σε αυτή τη σχέση αξιοποιώντας τη δύναμή μας στην ανάπτυξη και παραγωγή οχημάτων υψηλής ποιότητας στην κόμπακτ κατηγορία».

Η GM και η Honda έχουν αναπτύξει μια στενή σχέση συνεργασίας εδώ και πολλά χρόνια. Το 2013, οι δύο εταιρείες άρχισαν να συνεργάζονται για τη συν-ανάπτυξη ενός συστήματος κυψελών καυσίμου επόμενης γενιάς και τεχνολογιών αποθήκευσης υδρογόνου. Το 2018, η Honda εντάχθηκε στις προσπάθειες εξέλιξεις της μονάδας μπαταριών EV της GM και το 2020 οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν σχέδια για την παρουσίαση δύο ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου του Honda Prologue, που θα λανσαριστεί στις αρχές του 2024, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει το πρώτο EV με τα «χρώματα» της Acura, το οποίο θα ανήκει στην κατηγορία των SUV οχημάτων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ