top icon
Κόσμος

Συνεργασία Stellantis με Foxconn

Η Stellantis και η Foxconn, η ταϊβανέζικη εταιρεία που ειναι γνωστή για τη συνεργασία της με την Apple και άλλους τεχνολογικούς γίγαντες ανά τον κόσμο, θα ανακοινώσουν λεπτομερείς για μια εκτενή συνέργεια στα διασυνδεδεμένα οχήματα.

Όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου, οι Stellantis και Foxconn θα προβούν σε ανακοινώσεις για την επικείμενη συνεργασία τους που θα έχει στο επίκεντρό της νέες υπηρεσίες και τεχνολογίες στον τομέα των διασυνδεδεμένων οχημάτων.

Θέλοντας να επισφραγίσουν με τον πλέον επίσημο τρόπο τη συνεργασία τους, οι δύο εταιρείες θα πραγματοποιήσουν μία τηλεδιάσκεψη αύριο Τρίτη για να παρουσιάσουν συγχρόνως περισσότερες λεπτομέρειες για το κοινό τους εγχείρημα παρουσία του CEO της Stellantis Carlos Tavares και του Προέδρου της Foxconn Young Liu.

Πέρυσι, η FCA, που πλέον αποτελεί το δεύτερο… μισό της Stellantis, είχε δηλώσει ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια κοινοπραξία με την Hon Hai Precision Industry, την μητρική εταιρεία της Foxconn, για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και την ανάπτυξη διασυνδεδεμένων οχημάτων στην Κίνα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στις αρχές του χρόνου η Foxconn και η κινεζική Geely ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν στον κατασκευαστικό τομέα.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η πρόθεση των Foxconn και Geely, την εταιρεία που εσωκλείει στην επιχειρηματική της αγκαλιά και την Volvo, να συνεργαστούν με την «ηλεκτρική» Faraday Future και την κινεζική Byton.

Foxconn

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ