22 Μαρ 2018

Συνεργασία της BlackBerry με την Jaguar Land Rover

Η BlackBerry ανακοίνωσε την υπογραφή μιας πολυετούς συμφωνίας με την Jaguar Land Rover για τη χρήση τεχνολογιών της πρώτης στα οχήματα επόμενης γενιάς της δεύτερης.

Jaguar Land Rover

Στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας συμφωνίας, η BlackBerry θα χορηγήσει άδεια χρήσης της τεχνολογίας QNX και Certicom στην Jaguar Land Rover αναθέτοντας συγχρόνως σε μια ομάδα μηχανικών και ερευνητών την υποστήριξη και ανάπτυξη νέων μονάδων ECU (Electronic Control Unit) που θα δούμε να υιοθετούνται στα σύστημα infotainment επόμενης γενιάς της βρετανικής εταιρείας. Προς το παρόν, οι δύο μεριές δεν έχουν προβεί σε περεταίρω διευκρινήσεις για τα προϊόντα και τις εφαρμογές που πρόκειται από κοινού να αναπτύξουν, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στην προσεχή περίοδο.

«Η συνεργασία με την BlackBerry θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε το ασφαλές και διασυνδεδεμένο αυτοκίνητο της επόμενης γενιάς που επιθυμούν οι πελάτες μας. Μαζί με τους ανθρώπους της BlackBerry θα έχουμε πρόσβαση στο πιο δυναμικό και ενημερωμένο λογισμικό για να εξασφαλίσουμε την υψηλότερη ασφάλεια που απαιτείται για τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Ανάπτυξης Οχημάτων της JLR, Dave Nesbitt.

Από τη μεριά τους, εκπρόσωποι της αμερικάνικης εταιρείας, δήλωσαν τα εξής:

«Τα συνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματα θα αντιδρούν και θα καθοδηγούνται με βάση τα πλούσια δεδομένα που λαμβάνουν. Οι πλατφόρμες μας βοηθούν στην αποτελεσματική επεξεργασία των δεδομένων αυτών διατηρώντας τα σε ένα ασφαλές και αξιόπιστο περιβάλλον. Είναι τιμή μας να συνεργαστούμε με την Jaguar Land Rover. Στόχος είναι οι δύο ομάδες μας να εργαστούν χέρι-χέρι για να προσφέρουν μια βελτιωμένη οδηγική εμπειρία στους πελάτες τους»._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • BlackBerry
  • Jaguar Land Rover