top icon
Επικαιρότητα

Συνεργασία VW με την Tata Motors

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας πάνω σε μελλοντικές συνέργειες που αφορούν, κατά κύριο λόγο, στην αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας.

Ύστερα από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων, ο Όμιλος VW και η ινδική Tata Motors αναμένεται μέσα στους προσεχείς μήνες να ανακοινώσουν και επίσημα τις λεπτομέρειες του συμφώνου συνεργασίας το οποίο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έχουν ήδη συνάψει. Σύμφωνα με αυτό, οι δύο εταιρείες αναμένεται να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους πάνω στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και δαπέδων αναλύοντας συγχρόνως τυχόν επικαλύψεις στους εν λόγω τομείς οι οποίες θα προκύψουν μέσα από τη συνεργασία τους στην αγορά της Ινδίας.

Η Tata Motors ευελπιστεί μέσα από την εν λόγω «σύμπραξη δυνάμεων» να ενδυναμώσει την παρουσία της στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου και συγχρόνως να περιορίσει τις διαθέσιμες πλατφόρμες της από έξι σε μόλις δύο. Από τα μεριά της, η VW προσδοκά στην επέκτασή της σε ένα από τις πλέον αναπτυσσόμενα εμπορικά τερέν της υφηλίου αναπτύσσοντας προϊόντα σε συνεργασία με την ιδιοκτήτρια εταιρεία των Jaguar και Land Rover που θα ταιριάζουν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ινδικής αγοράς αυτοκινήτου.

Αξίζει να επισημάνουμε πως πέρσι στην Ινδία ταξινομήθηκαν 3,4 εκ. επιβατικά οχήματα, με τις προβλέψεις να μιλούν για ταξινομήσεις σε ετήσια βάση έως το 2025 που θα υπερβαίνουν τις 7 εκ. μονάδες. Κάτι ασφαλώς που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θέλγητρο για κατασκευαστές, όπως η VW._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ