Επικαιρότητα Κόσμος

Σύσταση καρτέλ από Daimler, Scania, MAN, Volvo, Iveco και DAF και πρόστιμα ύψους 3,8 δις €

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε υψηλά πρόστιμα στις εταιρείες κατασκευής φορτηγών που ελέγχουν σήμερα το 90% της αγοράς της γηραιάς ηπείρου κατηγορώντας τες ότι ήλεγχαν με παράνομα τρόπο τις τιμές πώλησεις των προϊόντων τους.

Βαριά «καμπάνα» από την Κομισιόν ύψους 3,8 δις ευρώ έπεσε στα κεφάλια των ιθυνόντων των Daimler, Scania, MAN, Volvo, Iveco και DAF, οι οποίες βρέθηκαν ένοχες για σύσταση καρτέλ από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς της ΕΕ. Σύμφωνα με ανάρτηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, από τις ως άνω εταιρείες, η Scania, η οποία ελέγχεται πλήρως από το VW Group, δεν δέχτηκε τον συμβιβασμό που της προτάθηκε, με αποτέλεσμα το πρόστιμο που της επεβλήθη να ανέλθει στα 880 εκ. €.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Scania, σε απευθείας συνεργασία με τις υπόλοιπες εταιρείες, καθόριζαν επί μια 14ετία το κόστος παραγωγής των φορτηγών που παρήγαγαν μετακυλώντας συγχρόνως το κόστος εφαρμογής των περιβαλλοντικών τεχνολογιών τους.

Στην Daimler επεβλήθη πρόστιμο ύψους 1 δις €, με τη MAN να είναι η μόνη που απέφυγε τις οικονομικές επιπτώσεις, όντας αυτή που ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές για το όλο θέμα._Χ.Α.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '80;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου