top icon
Επικαιρότητα

Συζητήσεις για συνεργασία ανάμεσα σε Daimler και Volvo στον τομέα των κινητήρων

Οι δύο εταιρείες φέρονται να διερευνούν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους στον τομέα της εξέλιξης κινητήρων έχοντας ως συνδετικό κρίκο την κινεζική Geely.

Πρόσφατα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αναφέρουν ότι οι Volvo και Daimler συζητούν την περίοδο αυτή το ενδεχόμενο να συνεργαστούν προκειμένου να εξελίξουν από κοινού κινητήρες ούτως ώστε να μειώσουν το κόστος εξέλιξής τους.

Ως γνωστόν, κοινός παρανομαστής ανάμεσα στον Σουηδό και Γερμανό κατασκευαστή είναι η κινεζική εταιρεία Geely, η οποία ελέγχει πλήρως την Volvo από το 2010 μετέχοντας συγχρόνως σε ποσοστό 9,69% στο μετοχική σχήμα της Daimler.

Τον περασμένο Οκτώβριο η Volvo ανακοίνωσε ότι θα ενοποιήσει το δικό της τμήμα εξέλιξης κινητήρων με εκείνο της μητρικής Geely προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα παροχής κινητήρων (εσωτερικής καύσης αλλά και plug-in υβριδικούς) και σε τρίτες εταιρείες.

Από τη μεριά της, η Daimler έχει ήδη γνωστοποιήσει την πρόθεση της να συνεργαστεί με την Geely μέσα από την δημιουργίας μιας κοινοπραξίας προκειμένου όλα τα μοντέλα της επόμενης γενιάς των ηλεκτρικών Smart να κατασκευάζονται στον Κίνα και από εκεί να διατίθενται στις υπόλοιπες αγορές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ