top icon
Επικαιρότητα

Τα 5 πιο σημαντικά concept cars της Porsche (+ video)

Με κεντρικό αυτή τη φορά θέμα τα πέντε καλύτερα πρωτότυπα μοντέλα της, η γερμανική εταιρεία συνεχίζει την παρουσίαση του δικού της Top 5.

Οι υπεύθυνοι για τον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό των αυτοκινήτων της Porsche, Peter Varga και Ivo van Hulten, μας ξεναγούν με ένα ακόμα βίντεο στα άδυτα του γνωστού μουσείου της γερμανικής φίρμας παρουσιάζοντας μας τα πιο καλύτερα πρωτότυπά της. Ποια είναι αυτά;

Πρώτη και καλύτερη, η Typ 754 «Τ7», ένα πρωτότυπο που εξελίχθηκε από τον ίδιο τον Ferdinand Porsche το μακρινό 1959 αποτελώντας τον προπομπό της θρυλικής 911, ενός εμβληματικού μοντέλου που σημάδεψε την πορεία του Γερμανού κατασκευαστή.

Στη θέση Νο 4, η Porsche μας παρουσιάζει την 989 Concept, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1988. Το εν λόγω αυτοκίνητο ήταν το πρώτο 4θυρο σπορ μοντέλο της μάρκας, το οποίο εξελίχθηκε έως το 1991 με στόχο να ενταχθεί στη γκάμα της Γερμανικής εταιρείας. Ωστόσο, εξαιτίας των μειωμένων κερδών της τελευταίας την 3ετία 1989-1991, το όλο εγχείρημα φάνταζε εξαιρετικά ριψοκίνδυνο, κάτι που οδήγησε στην οριστική εγκατάλειψη του όλου project. Προσωρινά όμως, μιας και το 2010 στο προσκήνιο ήρθε, και μάλιστα με επιτυχία, η νέα Panamera.

Στη θέση Νο 3 η εταιρεία παρουσιάζει την Cayenne Cabriolet Concept, ένα πρωτότυπο που κατασκευάστηκε το 2002 και που ευτυχώς ουδέποτε πήρε το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας.

Σε περίοπτη θέση φυσικά, βρίσκεται η 918 Spyder Concept, ένα αυτοκίνητο που τελικά πήρε σάρκα και οστά, έστω και σε περιορισμένα αντίτυπα, διαθέτοντας ελάχιστες σχεδιαστικές διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε πριν από 7 ακριβώς χρόνια.

Το ενδιαφέρον αυτό αφιέρωμα της Porsche ολοκληρώνεται με το Mission E, ένα πρωτότυπο που «φωτογραφίζει» το δρόμο που αναμένεται να ακολουθήσει η γερμανική εταιρεία στο μέλλον όσον αφορά στην «καρδιά» των σπορ δημιουργιών της._Χ.Α.

Δείτε επίσης: Οι πέντε τεχνολογίες της Porsche που πέρασαν από τους αγώνες στο δρόμο

Δείτε επίσης: Τα πέντε μοντέλα της Porsche με τον καλύτερο ήχο

Δείτε επίσης: Οι πέντε πιο σπάνιες Porsche

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ