top icon
Επικαιρότητα

Τα ιπτάμενα ταξί της Uber

Μια πρωτοποριακή υπηρεσία διαμοιρασμένων αερομεταφορών ετοιμάζεται να εισάγει η γνωστή εταιρεία Uber.

Επί της ουσίας πρόκειται για μια υπηρεσία αερο-ταξί η οποία θα προσφέρει εναλλακτικές μορφές μετακινήσεων σε μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο. Αρχικά, η αμερικανική Uber αναμένεται να εισάγει τη συγκεκριμένη υπηρεσία το αργότερο έως το 2020 στις πόλεις του Τέξας και του Ντουμπάι αποτελώντας, όπως η ίδια επικαλείται στις επίσημες ανακοινώσεις της, «μια γρήγορη και αξιόπιστη μορφή μεταφοράς μεταξύ των πόλεων και των προαστίων της».

Η μεταφορά των επιβατών που θα εμπιστευτούν το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης από το ένα σημείο της πόλης στο άλλο θα πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρικών και αυτόνομων αεροσκαφών, τα οποία θα διαθέτουν σύστημα κάθετης απογείωσης/προσγείωσης. Σύμφωνα με την Uber, το εν λόγω όχημα, πέρα από τα προφανή οφέλη που θα εξασφαλίζει σε επίπεδο ταχύτητας, εγγυάται πιο αθόρυβες και πιο «καθαρές» μετακινήσεις όντες την ίδια στιγμή δύο φορές πιο ασφαλείς σε σχέση με εκείνες που θα πραγματοποιούσε κανείς σήμερα μ’ ένα αυτοκίνητο.

Η Uber αναφέρει πως το κόστος της κάθε…. κούρσας θα κυμανθεί αρχικά στα 1,32 δολάρια για κάθε μίλι, ωστόσο, σε βάθος χρόνου και με την ευρεία εξάπλωση του αερο-ταξί, το τίμημα που θα καταβάλουν οι χρήστες αναμένεται να μειωθεί σημαντικά. Προς το παρόν, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του φιλόδοξου αυτού «μεταφορικού μέσου», η τεχνολογία υπάρχει, με το μόνο περιορισμό που τίθεται να αφορά στην έλλειψη –προς το παρόν, τουλάχιστον- κατάλληλων επιφανειών για την απογείωση και προσγείωση των αερο-ταξί. Και σίγουρα, θα προσθέταμε εμείς, από τον τρόπο που θα γίνεται η διαχείριση της κυκλοφορίας των εν λόγω «οχημάτων» πάνω από κατοικημένες ή μη περιοχές._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ