top icon
Επικαιρότητα

Τα μισά μοντέλα της VW δεν έχουν πιστοποιηθεί ακόμα σύμφωνα με τη νόρμα του WLTP

Ο WLTP, το νέο πρωτόκολλο υπολογισμού της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων για την Ευρώπη, έχει δυσκολέψει το VW Group και ειδικότερα την VW, η οποία, ένα 24ώρο πριν την υποχρεωτική ισχύ της νέας νόρμας, έχει καταφέρει να πιστοποιήσει μόλις τα 7 από τα 14 μοντέλα της γκάμας της.

Η VW φέρεται να έχει πιστοποιήσει τα 7 από τα 14 μοντέλα της γκάμας της σύμφωνα με τη νέα νόρμα του WLTP, η οποία τίθεται υποχρεωτικά σε ισχύ για κάθε μοντέλο που θα πωλείται στην Ευρώπη από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά. Σχολιάζοντας την είδηση, ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων και μάρκετινγκ της VW, Thomas Zahn, είπε σήμερα τα εξής:

«Οι νέες δοκιμές είναι πιο δύσκολες και χρειάζονται 2 και 3 φορές περισσότερο χρόνο από ότι στο παρελθόν. Ακόμη και τα μοντέλα περιορισμένης παράγωγης πρέπει να περάσουν ξεχωριστά τις δοκιμές».

Και προσέθεσε:

«Οι προσεχείς μήνες θα είναι δύσκολοι για εμάς».

Ανάμεσα στα μοντέλα που δεν έχουν ακόμα πιστοποιηθεί είναι και το VW Golf, το οποίο ο Thomas Zahn πιστεύει πως θα πάρει το τελικό ΟΚ από τις ρυθμιστικές αρχές στα τέλη του επόμενου μήνα.

Για το λόγο αυτό, όπως είχε ήδη προαναγγείλει ο Όμιλος VW, θα υπάρξουν στην παραγωγή 250.000 αυτοκινήτων σημαντικές καθυστερήσεις, και κατ’ επέκταση, αντίστοιχες και στις παραδόσεις νέων οχημάτων στους πελάτες.

«Αναμένουμε μεγάλες ποσότητες παραδόσεων να γίνουν το Δεκέμβριο», σχολίασε με έμφαση η επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων και μάρκετινγκ της VW._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ