top icon
Επικαιρότητα

Τα SUV συνεχίζουν να αυξάνουν το μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη

Αν και οι πωλήσεις παρουσιάζουν κάμψη λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, η κατηγορία των SUV συνεχίζει να αυξάνει τη δυναμική της, όπως προκύπτει και από τα στατιστικά δεδομένα του περασμένου Ιουνίου για την ευρωπαϊκή αγορά.

Με βάση τα δεδομένα ταξινομήσεων Ιουνίου που παρουσίασε η Jato Dynamics, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ενδιαφέροντα στοιχεία αναφορικά με το Top-10 πωλήσεων ή την αύξηση ζήτησης για εξηλεκτρισμένα οχήματα, η κατηγορία των SUV συνεχίζει την… αγοραστική της προέλαση, καθώ οι 450.000 ταξινομήσεις του προηγούμενου μήνα μεταφράζονται σε αύξηση του μεριδίου αγοράς, στο 40%.

Η συνολική μείωση ταξινομήσεων σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, προφανώς επηρέασε τα SUV, που παρουσίασαν με τη σειρά τους μείωση κατά 18% στις πωλήσεις τους κατά τον Ιούνιο που μας πέρασε. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι σύμφωνα με τα δεδομένα της Jato, η μικρότερη κάμψη, της τάξης του 2%, παρουσιάστηκε στα πολυτελή SUV, που σημείωσαν 24.100 ταξινομήσεις. Από την πλευρά τους, τα compact SUV παρουσίασαν μείωση 21% στην αγορά, ενώ τα μικρά SUV είχαν τον μεγαλύτερο αριθμό ταξινομήσεων με 184.800 μονάδες.

car registrations

Από πλευράς εταιρειών, τη μερίδα του λέοντος στην κατηγορία κατέχει το Volkswagen Group, με μερίδιο αγοράς που φτάνει στο 25%. Σε αντίθεση με την συνολικά πτωτική εικόνα, οι Volvo, Mercedes-Benz και Ford παρουσίασαν αύξηση πωλήσεων κατά 39%, 24% και 1%. Όσον αφορά στα επιμέρους μοντέλα, το Renault Groupe σημείωσε ξανά κορυφαίες επιδόσεις, με το νέο Renault Captur να βρίσκεται στην κορυφή (22.287 πωλήσεις) ακολουθούμενο από το Dacia Duster (17.400 ταξινομήσεις), παρά τις μειώσεις κατά 21% και 20%. Στο άτυπο “βάθρο” των πωλήσεων βρέθηκε και το νέο Peugeot 2008, με 17.092 ταξινομήσεις, που συνιστούν αύξηση κατά 10%.

Πέραν του Peugeot 2008, αρκετά ακόμη SUV παρουσίασαν αύξηση πωλήσεων σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Ο λόγος για τα Volvo XC40 (+56%), Volvo XC60 (+28%), Kia Niro (+27%), Hyundai Kona (+14%), ενώ δυναμική είσοδο έχουν κάνει στην αγορά τα Ford Puma και Skoda Kamiq, σημειώνοντας 10.300 και 7.900 πωλήσεις αντίστοιχα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ