top icon
Επικαιρότητα

Τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης στο στόχαστρο του Euro NCAP (+video)

Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP αξιολογεί την αποτελεσματικότητα των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης σε ένα νεότερο κύκλο δοκιμών που πραγματοποίησε με τα νέα Audi Q8, BMW Σειρά 3, Ford Kuga, Mercedes GLE, Nissan Juke, Peugeot 2008, Renault Clio, Tesla Model 3, VW Passat και Volvo V60.

Οι κατασκευαστές οχημάτων χρησιμοποιούν ευρέως πλέον ένα πλήθος αισθητήρων και ηλεκτρονικών συστημάτων με στόχο να παρέχουν περισσότερη ασφάλεια και υποβοήθηση στην οδήγηση, ανοίγοντας τυπικά και ουσιαστικά το δρόμο για ένα αυτόνομο μέλλον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Highway Assist, μια τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να κάνει την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο ασφαλέστερη, μειώνοντας συγχρόνως τα επίπεδα κόπωσης του οδηγού. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω καλούδι βοηθά τον οδηγό να διατηρεί σταθερή ταχύτητα, αλλά και μια ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, ενώ συγχρόνως «συγκρατεί» το όχημα στο κέντρο της λωρίδας, συνδυάζοντας τα συστήματα Adaptive Cruise Control και Lane Centering. Ωστόσο, ο οδηγός έχει πάντα την ευθύνη, καθώς κάθε σύστημα υποβοήθησης είναι εκεί για να βοηθά – όπως μαρτυρά και η ονομασία του – και όχι να αντικαθιστά τον ανθρώπινο παράγοντα.

Τα νέα πρωτόκολλα αξιολόγησης του Euro NCAP επικεντρώνονται για την περίσταση σε δύο βασικούς τομείς. Ο πρώτος είναι αυτός που ο ανεξάρτητος οργανισμός αποκαλεί με τον όρο Ικανότητα Βοήθειας (Assistance Competence), η οποία εξετάζει την ισορροπία μεταξύ των τεχνικών ικανοτήτων του συστήματος (Vehicle Assistance) και του βαθμού στον οποίο διατηρεί τον οδηγό σε εγρήγορση (Driver Engagement), με τον δεύτερο να αφορά στο δίχτυ προστασίας που παρέχει το αυτοκίνητο σε κρίσιμες καταστάσεις (Safety Backup). Για την περίσταση, ο Euro NCAP έχει δημιουργήσει ένα σύστημα βαθμολόγησης παρόμοιο με το χαρακτηριστικό ασφάλειας fivestar, το οποίο βοηθά τους καταναλωτές να κατανοήσουν τα συμπεράσματα των δοκιμών και να συγκρίνουν την απόδοση των συστημάτων. Εδώ, η συνολική επίδοση κάθε οχήματος βαθμολογείται με τους χαρακτηρισμούς «Βασικό», «Μέτριο», «Καλό» και «Πολύ Καλό».

Σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα, τρία αυτοκίνητα στην premium κατηγορία, η Mercedes GLE, η BMW Σειρά 3 και το Audi Q8, απέσπασαν τη βαθμολογία «Πολύ Καλό», με τα Renault Clio και Peugeot 2008 να παίρνουν τον βαθμό «Βασικό». Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Tesla στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης αντικατοπτρίζεται στις κορυφαίες βαθμολογίες του Model 3 στους τομείς Vehicle Assistance και Safety Backup. Ωστόσο, το σύστημα Αutopilot δεν διατηρεί σε εγρήγορση τον οδηγό (Driver Engagment) με αποτέλεσμα το αμερικανικό σεντάν να παίρνει τη βαθμολογία «Μέτριο».

Τέλος, τη βαθμολογία «Μέτριο» απέσπασαν και τα VW Passat, Nissan Juke και Volvo V60, με το Ford Kuga να αποσπά τον χαρακτηρισμό «Πολύ Καλό».

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ