Επικαιρότητα Κόσμος

Tata Motors: Η δέσμευσή μας με την Jaguar Land Rover παραμένει ισχυρή

Η Tata Motors διαψεύδει μέσω επιστολής του προέδρου της, Natarajan Chandrasekaran, τη φημολογία περί πώλησης του ομίλου Jaguar Land Rover.

Αρκετά είναι την τελευταία περίοδο τα δημοσιεύματα - και όχι πάντα με τις πιο αθώες προθέσεις - που θέλουν την Tata Motors να σχεδιάζει την «έξοδο» της από την Jaguar Land Rover. «Είδηση» ωστόσο που έρχεται να διαψεύσει σήμερα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο ίδιος ο Πρόεδρος της ινδικής εταιρείας, που ως γνωστόν ελέγχει πλήρως τύχες της βρετανικής εταιρείας από το 2008, μέσω επιστολής που απεύθυνε στην πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Theresa May.

Σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, ο Natarajan Chandrasekaran φέρεται να αναφέρει στην επιστολή του τα εξής:

«Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι παραμένουμε δεσμευμένοι στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και επιτυχία της JLR».

Και προσθέτει:

«Η JLR θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις παγκόσμιες προκλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας και για αυτό η διοίκηση λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να την οδηγήσει στην επιχειρηματική αριστεία, συνεχίζοντας παράλληλα να επενδύει σε καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες για να παραμείνει ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν υπάρχει καμία αλήθεια στις φήμες ότι η Tata Motors θέλει να εκχωρήσει το μερίδιό της στη JLR ή να καταργήσει τη Jaguar.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα εγγενή πλεονεκτήματα, σε συνδυασμό με τις εστιασμένες προσπάθειες της διοίκησης για μεσοπρόθεσμη βελτίωση των επιδόσεων και τη βελτίωση της επιχειρησιακής μόχλευσης, θα βοηθήσουν την JLR να προσφέρει σταθερή, ανταγωνιστική και αυξανόμενη ταμειακή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια».

Θυμίζουμε πως στα τέλη Οκτωβρίου η Tata Motors ανακοίνωσε ένα νέο πλάνο αναδιάρθρωσης της JLR, το οποίο φέρει την ονομασία Project Charge._X.A.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου