top icon
Κόσμος

Teaser για το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα Subaru Solterra

Το νέο Subaru Solterra, θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της ιαπωνικής μάρκας και εντάσσεται στα C-SUV.

Με το Subaru Solterra, η ιαπωνική μάρκα παίρνει το βάπτισμα πυρός στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν λίγο καιρό, το νέο C-SUV βασίζεται στην εξειδικευμένη για ηλεκτρικά οχήματα, πλατφόρμα, που έχει αναπτυχθεί από κοινού με την Toyota.

Το Solterra, αποτελεί το επόμενο βήμα της μάρκας στα εξηλεκτρισμένα οχήματα, έπειτα από την παρουσίαση των ήπια υβριδικών Subaru XV e-Boxer και Forester e-Boxer.

Subaru Solterra: Ονομασία με πηγή έμπνευσης το περιβάλλον

Το όνομα του Subaru Solterra, που είναι σύνθεση των λατινικών λέξεων sol (Ήλιος) και terra (Γη), προδίδει τον οικολογικό προσανατολισμό του εγχειρήματος. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της μάρκας, επέλεξαν αυτή την ονομασία προς “αναγνώριση της μητέρας φύσης και περαιτέρω ανάπτυξης της μορφής συνύπαρξης μαζί της” καθώς και για “να παρέχουμε τις κλασικές δυνατότητες που έχει ένα SUV της Subaru, σε ένα εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό όχημα”.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία (BEV) της Subaru, βασίζεται στην Παγκόσμια Πλατφόρμα της μάρκας. Αυτή, που επί της ουσίας είναι η e-TNGA, έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Toyota και θα “φιλοξενήσει” μοντέλα αμφότερων των εταιρειών, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό Toyota bZ4X Concept.

Subaru Solterra

Συνεργασία με την Toyota σε φόντο Subaru Solterra

Χάρη στην πλατφόρμα e-Subaru, το νέο Subaru Solterra συνδυάζει τη λειτουργία πολλαπλών μονάδων και εξαρτημάτων εμπρός, πίσω αλλά και στο κέντρο, που είναι συμβατά με εξηλεκτρισμένα οχήματα. Έχοντας ως βάση την αναπτυγμένη από κοινού με την Toyota, πλατφόρμα, η Subaru στοχεύει να πετύχει βελτιωμένη παθητική ασφάλεια για τα οχήματά της και κατά συνέπεια, για το Solterra.

Πέραν της πλατφόρμας, η συνεργασία μεταξύ Subaru και Toyota εκτείνεται και σε περαιτέρω στοιχεία. Στην προκειμένη περίπτωση, το Subaru Solterra επωφελείται από την τεχνογνωσία της Subaru στην τετρακίνηση, καθώς και από την αντίστοιχη της Toyota, στην ηλεκτροκίνηση.

Subaru BEV

Πάντως, οι άνθρωποι της ιαπωνικής μάρκας δεν δίνουν ακόμη συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία για το πρώτο ηλεκτρικό τους όχημα. Ανάμεσα σε όσα αποκάλυψαν, εντάσσεται το γεγονός ότι το Subaru Solterra θα πλαισιώνει στη γκάμα SUV της εταιρείας, τα Subaru XV, Forester, Outback και Ascent.

Η είσοδός του στις αγορές του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και η ευρωπαϊκή, υπολογίζεται για τα μέσα του 2022.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ