top icon
Κόσμος

Tεχνολογία «Plug & Charge» για το Cupra Born

Η Cupra απλοποιεί τη φόρτιση με την τεχνολογία Plug & Charge, παρέχοντας έναν εύκολο τρόπο φόρτισης του Cupra Born

Η Cupra συνεχίζει να ανοίγει νέους δρόμους καθώς εξηλεκτρίζει τη σειρά των αυτοκινήτων της. Με το Born, η εταιρεία επαναπροσδιορίζει τον τρόπο φόρτισης του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αντισυμβατικού αυτοκινήτου της. Η ευκολία της φόρτισης θα βελτιωθεί περαιτέρω με το Plug & Charge. Το νέο σύστημα παρέχει ένα πιο άνετο και απρόσκοπτο τρόπο φόρτισης του Cupra Born, που υποστηρίζεται από εταιρείες του Δικτύου της IONITY και της Aral/bp, ενώ και άλλες εταιρείες είναι πρόθυμες να συμμετάσχουν στην πλατφόρμα.

Το αυτοκίνητο αναγνωρίζεται εύκολα στο σταθμό φόρτισης χρησιμοποιώντας ένα κρυπτογραφημένο πρότυπο και ξεκινά αυτόματα τη διαδικασία φόρτισης. Ο χρήστης δε χρειάζεται πια να έχει μαζί του κινητό τηλέφωνο ή την κάρτα RFID για να φορτίσει. Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη από τα μέσα του έτους.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος Volkswagen επεκτείνει συνεχώς το ευρωπαϊκό του δίκτυο φόρτισης. Οι οδηγοί CUPRA Born μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν περισσότερα από 310.000 δημόσια σημεία φόρτισης. Και για πρόσθετη ώθηση, το Δίκυτο περιλαμβάνει επίσης 10.000 ταχυφορτιστές (ταχύτητα φόρτισης άνω των 100 kW) σε περισσότερες από 3.000 τοποθεσίες.

Το 2021 η Cupra διατήρησε την ανοδική της πορεία, τριπλασιάζοντας τις πωλήσεις της με 80.000 πωληθέντα οχήματα, βασισμένη στην επιτυχία του Formentor. Η Cupra αποδεικνύει ότι ο εξηλεκτρισμός και το sportiness συνδυάζονται τέλεια και το 2022 θα επεκτείνει την γκάμα του Born, του πρώτου 100% ηλεκτρικού μοντέλου της, με επιπλέον επιλογές μπαταρίας, καθώς και με τις πιο δυνατές εκδόσεις e-Boost. Θα παρουσιάσει επίσης μια συλλεκτική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Formentor VZ5. Το Cupra Tavascan θα είναι το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας που θα λανσαριστεί το 2024, ενώ το 2025 θα ακολουθήσει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της μάρκας, εμπνευσμένο από το Cupra UrbanRebel concept.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ