top icon
Επικαιρότητα

Τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης για τη νέα σειρά 5 της BMW (video)

Μια σύντομη γεύση από μερικά ακόμα highlights της νέας 5άρας.

Με ακόμα ένα teaser βίντεο, οι Βαυαροί μας προϊδεάζουν για μερικές ακόμα χαρακτηριστικές «λεπτομέρειες» της νέας σειράς 5, που επισήμως αναμένεται να αποκαλυφθεί στο Παρίσι στα τέλη του μήνα. Εν προκειμένω, πρόκειται για το σύστημα Steering and Lane Control Assistant, που παραπέμπει σε εκείνο της μεγαλύτερης «7άρας» δίνοντας στο αυτοκίνητο τη δυνατότητα να κινηθεί αυτόνομα ακολουθώντας τη ροή της κίνησης χωρίς να… απασχολεί τα χέρια ή τα πόδια του οδηγού του. Επί της ουσίας, μιλάμε για μια ακόμα παραλλαγή των αντίστοιχων συστημάτων των Volvo (Pilot Assist) και Mercedes (Drive Pilot).

Επιπρόσθετα, η νέα «5αρα» θα διαθέτει και το σύστημα Crossroads Warning, το οποίο έχει την ικανότητα να ανιχνεύει τα οχήματα που είναι έτοιμα να βγουν εμπρός από το αυτοκίνητο όταν το τελευταίο διέρχεται από διασταυρώσεις, προετοιμάζοντας ή και επενεργώντας αυτοβούλως και με τον πιο ενδεδειγμένο για τις περιστάσεις τρόπο, στο σύστημα πέδησης.

Χωρίς να γίνεται σαφή αναφορά στο σχετικό βίντεο, εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς πως η νέα σειρά 5 θα εφοδιάζεται και με το σύστημα Remote Parking Assistance, που επίσης είδαμε στην «7άρα», επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να παρκάρει από μόνο του ύστερα από ένα απλό πάτημα του σχετικού μπουτόν στο τηλεχειριστήριο._Χ.Α.

 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ