top icon
Επικαιρότητα

Τεχνολογία DRS αλά F1 για το ηλεκτρικό ID. R [+video]

Στην προσπάθεια του να καταρρίψει το ρεκόρ του απόλυτου γύρου στο Nurburgring στην κατηγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το ID. R αποκτά σύστημα DRS – παρόμοιο με εκείνο που συναντά κανείς σήμερα στα μονοθέσια της F1 – αλλά για διαφορετικό για την περίσταση λόγο.

Η VW Motorsport σχεδιάζει να επισκεφθεί μέσα στο προσεχές κιόλας καλοκαίρι την πίστα του Nurburgring-Nordschleife προκειμένου να επιχειρήσει σε αυτή με το ηλεκτροκίνητο ID. R την κατάρριψη ενός ακόμα ρεκόρ μετά από εκείνο που κατάφερε να «σπάσει» ο Romain Dumas στις αρχές του χρόνου στο φετινό Pikes Peak Hillclimb. Θυμίζουμε πως ο απόλυτος γύρος στην κατηγορία των EV’s στη γερμανική πίστα των 20+ χλμ. ανήκει στο κινεζικής προέλευσης και κατασκευής Nio EP9, το οποίο έχει «γράψει» στο ‘Ring χρόνο 6:45.900. Εντούτοις, ο ταχύτερος-απόλυτος μέχρι στιγμής χρόνος στο εν λόγω τερέν είναι το 5:19.546 (μ.ω.τ.: 233,70 χλμ./ώρα), το οποίο κατάφερε να «γράψει» ο Timo Bernhard (δείτε εδώ το on-board βίντεο) πίσω από το πηδάλιο μίας τροποποιημένης έκδοσης της παροπλισμένης σε αγωνιστικό επίπεδο Porsche 919 Hybrid Evo.

Στη νεότερη προσπάθεια της, πέραν του νέου προμηθευτή ελαστικών (βλ. Bridgestone) και τις τροποποιήσεις στον τομέα της αεροδυναμικής, η γερμανική εταιρεία προχωρά σε περαιτέρω αναβαθμίσεις αθροίζοντας για την περίσταση ένα σύστημα DRS, στα πρότυπα των μονοθεσίων της F1, στην πίσω αεροτομή του οχήματος. Ωστόσο, το ανοιγόμενο στοιχείο του οπίσθιου πτερυγίου του ID. R θα χρησιμοποιηθεί στο ‘Ring, και ιδιαίτερα στη μεγάλη πίσω ευθεία, αποκλειστικά για τη διατήρηση των εναπομενόντων αποθεμάτων ενέργειας και όχι για έξτρα ώθηση προκειμένου να πραγματοποιηθεί κάποιο προσπέρασμα.

«Με ενεργοποιημένο το DRS, το αυτοκίνητο απαιτεί λιγότερη ενέργεια για να διατηρήσει την τελική του ταχύτητα. Το ID. R φτάνει την τελική του ταχύτητα πιο γρήγορα και με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας», δηλώνουν οι ιθύνοντες της VW Motorsport._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ