Επικαιρότητα Κόσμος

Tεχνολογία Enliten από τη Bridgestone στο ηλεκτρικό VW ID.3

Η Bridgestone φέρνει την τεχνολογία Enliten στους δρόμους για πρώτη φορά με το πλήρως ηλεκτρικό ID.3 της Volkswagen.

Η φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία ENLITEN προσφέρει τη δυνατότητα μιας εξαιρετικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της ισχύος της μπαταρίας του ID.3. Η ισχύς της μπαταρίας, επίσης, διατηρείται από το γεγονός ότι τα ελαστικά με την τεχνολογία ENLITEN είναι ελαφρύτερα, με έως και 2 κιλά λιγότερες πρώτες ύλες να απαιτούνται για την κατασκευή τους. Η τεχνολογία ENLITEN, που κατασκευάστηκε για να μεγιστοποιήσει τις επιδόσεις σε βρεγμένο και την αντίσταση στη φθορά, συμβάλλει επίσης στον καλύτερο χειρισμό του ID.3, αυξάνοντας την απόλαυση στην οδήγηση.

Το ID.3, που δημιουργήθηκε για να προσφέρει τα οφέλη της ηλεκτρικής κινητικότητας σε περισσότερους καθημερινούς οδηγούς, είναι το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό όχημα της Volkswagen που κυκλοφόρησε στην αγορά. Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του ID.3, η Volkswagen αναζήτησε ένα ελαστικό που να προσφέρει υψηλό επίπεδο απόδοσης τόσο στο βρεγμένο όσο και στο στεγνό, καλό φρενάρισμα, μεγάλη διάρκεια ζωής και, το σημαντικότερο, εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση κύλισης. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία επειδή η αντίσταση κύλισης μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη χρήση καυσίμου και, στην περίπτωση αυτή, στο εύρος λειτουργίας της μπαταρίας του ID.3.

Η Bridgestone ανταποκρίθηκε σε όλες αυτές τις απαιτήσεις με ένα εξειδικευμένο ελαστικό Turanza με τεχνολογία ENLITEN. Η τεχνολογία ENLITEN είναι η νέα καινοτόμος τεχνολογία ελαστικών ελαφριάς κατασκευής της Bridgestone που θέτει ένα νέο χαμηλότερο πρότυπο στη χρήση υλικών και την αντίσταση κύλισης, και προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη - ιδανικά για ένα όχημα που δημιουργήθηκε με γνώμονα τη βιωσιμότητα.

Τα ελαστικά τεχνολογίας ENLITEN επιδεικνύουν χαμηλότερη αντίσταση κύλισης έως και 30 τοις εκατό σε σχέση με ένα κλασικό θερινό ελαστικό.1 Αυτό συμβάλλει, σε ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 και παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε ένα ηλεκτρικό όχημα - διασφαλίζοντας ότι οι οδηγοί του ID.3 μπορούν να απολαύσουν στο μέγιστο το όχημά τους. Επιπλέον, τα ελαστικά με την τεχνολογία ENLITEN επιτρέπουν περαιτέρω εξοικονόμηση καυσίμου / μπαταρίας, μειώνοντας το βάρος τους έως και 20 τοις εκατό σε σχέση με τα αντίστοιχα, κλασικά θερινά ελαστικά της premium σειράς.1 Αυτό ισοδυναμεί με έως και 2kg λιγότερων πρώτων υλών για την παραγωγή κάθε ελαστικού, ένα ακόμα περιβαλλοντικό όφελος τόσο στην αρχή της ζωής του προϊόντος, από πλευράς πρώτων υλών όσο και στο τέλος του κύκλου της ζωής του, κατά το τελικό στάδιο διαχείρισης και ανακύκλωσης του προϊόντος.

Επιπλέον, όλων αυτών, προστίθενται τα οφέλη της απόδοσης της τεχνολογίας ENLITEN. Ο συνδυασμός μεταξύ των μοναδικών υλικών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της τεχνολογίας ENLITEN και μιας νέας διαδικασίας μίξης, έχει βελτιώσει την απόδοση της σύνθεσης γόμας της τεχνολογίας κατά της φθοράς, χωρίς συμβιβασμούς στην πρόσφυση. Αυτό, σε συνδυασμό με μια κοιλότητα και έναν 3D σχεδιασμό πέλματος, που μεγιστοποιούν την απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα και την αντίσταση στη φθορά, σημαίνει ότι η τεχνολογία ENLITEN βελτιώνει τον χειρισμό του οχήματος για να αυξήσει την απόλαυση της οδήγησης και στην περίπτωση του ID.3, να επιτύχει όλους τους στόχους απόδοσης της Volkswagen.

Η μεγάλη ιστορία επιτυχίας μεταξύ των μακροχρόνιων συνεργατών Bridgestone και Volkswagen - η οποία περιλαμβάνει πέρυσι το σπάσιμο του ρεκόρ - γύρου ηλεκτρικού οχήματος στην πίστα του Nürburgring – απέφερε καρπούς, καθώς τα ελαστικά εξελίχθηκαν γρήγορα για να καλύψουν τις ανερχόμενες απαιτήσεις της Volkswagen.

Στα πρώτα στάδια εξέλιξης, η Bridgestone εφάρμοσε την πρωτοποριακή τεχνολογία «Εικονική Εξέλιξη Ελαστικών» για να προσδιορίσει ψηφιακά τις καλύτερες διαστάσεις ελαστικών για το ID.3. Εκτός από την επιτάχυνση της φάσης εξέλιξης ελαστικών, η Εικονική Εξέλιξη Ελαστικών προσφέρει επίσης σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, διασφαλίζοντας ότι τα ελαστικά δεν χρειάζεται να κατασκευάζονται με φυσική παρουσία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης και των δοκιμών. Τα ελαστικά Turanza Eco με την τεχνολογία ENLITEN εξοπλίζουν το ID.3 της Volkswagen στις διαστάσεις ζάντας 18, 19 και 20 ιντσών. Τα ελαστικά 19 και 20 ιντσών είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία B-Seal της Bridgestone, η οποία εξασφαλίζει προσωρινή μη απώλεια αέρα του πέλματος σε περίπτωση διάτρησης, επιτρέποντας στο όχημα να συνεχίσει να κινείται. Δελτίο Τύπου

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου