Έντονες είναι οι πιέσεις που δέχονται οι ανά τον κόσμο διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου, καθώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αποχωρούν υποστηρίζοντας εν πολλοίς πως οι διοργανώσεις αυτού του τύπου δεν συνάδουν με τις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες.

Με τη Διεθνή Έκθεση του Ντιτρόιτ να αλλάζει ημερομηνία τέλεσης από το 2020 και μετά σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία όλο και περισσότεροι κατασκευαστές να γυρίζουν την πλάτη τους σε αντίστοιχες διοργανώσεις, ο CEO της VW έρχεται να δώσει με πρόσφατες δηλώσεις του το τελειωτικό… χτύπημα. Εν πολλοίς, ο ισχυρός άνδρας του γερμανικού γκρουπ υποστήριξε πως οι διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου στην μορφή που διεξάγονται σήμερα είναι «νεκρές» αποτελώντας διοργανώσεις «της δεκαετίας του ‘60». Πιο συγκεκριμένα, ο Herbert Diess είπε τα εξής:

«Οι εκθέσεις είναι νεκρές. Είναι ένα προϊόν της δεκαετίας του ’60 και δεν είναι σχετικές πια. Δεν προσφέρουν αυτό που θέλουμε και δεν προσφέρουν στον κόσμο αυτό που θέλει».

Θυμίζουμε πως αυτοκινητικοί κολοσσοί, όπως το VW Group (συμπεριλαμβανομένης και της Audi), η FCA, η BMW, η Infiniti, η Mazda, η Mitsubishi, η Nissan, η Opel, η Subaru και η Volvo, έχουν ήδη ανακοινώσει πως δεν θα δώσουν το «παρών» τον προσεχή Οκτώβριο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

«Ο κόσμος θέλει περισσότερη αλληλεπίδραση με το προϊόν. Το περιμένουν. Οι μέρες εκείνες που βασιζόμασταν στα παραδοσιακά προϊόντα έχουν περάσει», προσθέτει ο Herbert Diess._X.A.

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά