top icon
Κόσμος

Τελεσίγραφο VW: Θα πουλάμε μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη από το…

Η VW ανακοίνωσε πότε ακριβώς θα σταματήσει στην Ευρώπη τη διάθεση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η VW ανακοίνωσε ότι θα επιταχύνει τη στροφή της στην ηλεκτροκίνηση μέσα από μια προϊοντική επέλαση στην Ευρώπη που περιλαμβάνει την παρουσίαση νέων μοντέλων αλλά και την ανανέωση των ήδη κυκλοφορούντων EV της.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2026, συμπεριλαμβανομένου ενός μοντέλου βάσης που η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να πουλήσει για λιγότερο από 25.000 ευρώ, δήλωσε χθες ο Thomas Schaefer, Chief Operating Officer της VW.

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα τοποθετηθεί στη βάση της ηλεκτρικής προίοντικής πυραμίδας της εταιρείας θα είναι διαθέσιμο σε δύο παραλλαγές – μια hatchback και μια crossover – κα αναμένεται να φέρει τις ονομασίες ID.1 και ID.2.

Ο Thomas Schaefer είπε επίσης ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει στο επόμενο έτος ένα μια facelift έκδοση του ηλεκτρικού ID.3, του πρώτου EV της νέας γενιάς πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

VW ID.3

Το μοντέλο θα κάνει «ένα σημαντικό και αξιοσημείωτο άλμα προς τα εμπρός όσον αφορά την ποιότητα, τα υλικά και τη σταθερότητα του συστήματος», δήλωσε ο Thomas Schaefer.

Η VW εργάζεται επίσης εντατικά προκειμένου να παρουσιάσει και μια crossover έκδοση του ID.3, είπε ο COO της VW.

Ο Thomas Schaefer είπε επίσης ότι η VW θα μετακινήσει την εστίασή της σε επίπεδο παραγωγής από το δόγμα «ένα μόνο μοντέλο ανά εργοστάσιο» σε μια νέα φιλοσοφία που περιγράφεται ως «προσέγγιση με βάση την πλατφόρμα» χρησιμοποιώντας τον ίδιο βασικό σχεδιασμό για διαφορετικά μοντέλα που θα επιτρέψει οικονομίες κλίμακας.

VW ID.3

Ο COO της VW είπε ότι την επόμενη δεκαετία οι μάρκες μεγάλου όγκου παραγωγής του VW Group θα περιορίσουν τον αριθμό των μοντέλων που προσφέρονται για να επικεντρωθούν στα βασικά, με στόχο την αύξηση του περιθωρίου κέρδους για όλες τις εν λόγω μάρκες (βλ. VW, Seat, Skoda) στο 8% έως το 2025.

«Πρέπει να κάνουμε λιγότερα, αλλά καλύτερα», είπε ο Thomas Schaefer.

Την ίδια στιγμή, η βελτίωση και η τυποποίηση της χημείας και της μορφής των μπαταριών είναι το κλειδί για την επίτευξη αυτού του στόχου, καθώς και για την παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα, δήλωσε ο Schaefer.

VW ID.3

VW: Μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη το 2033

Στο πλαίσιο των παραπάνω δηλώσεων, ο Thomas Schaefer αποκάλυψε επίσης ότι η μητρική μάρκα του VW Group θα παράγει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη από το 2033, δεσμευόμενος έτσι για μια ημερομηνία νωρίτερα από τον προηγούμενο στόχο της που ήταν το 2035.

VW ID

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ