top icon
Επικαιρότητα

Terramar, το επόμενο βήμα για την Cupra;

Η Cupra έχει υψηλές βλέψεις και δεν τις κρύβει. Ας δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον για τη νεοσυσταθείσα ισπανική εταιρεία σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες και διαρροές.

Η Cupra επιχειρεί να τοποθετηθεί στην παγκόσμια αγορά – και δη στην ευρωπαϊκή – ως ένα premium brand με σπορτίφ χαρακτηριστικά και πολλά προσωποποιημένα στοιχεία που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες μιας ιδιαίτερης κατηγορίας αγοραστών. Σε πρώτη φάση και με σημείο αναφοράς το νέο Cupra Ateca (διαβάστε εδώ τις οδηγικές μας εντυπώσεις από το πρώτο δείγμα γραφής της εταιρείας), τα επερχόμενα μέσα στην προσεχή περίοδο προϊόντα της θα βασίζονται σε υφιστάμενα και μελλοντικά μοντέλα της αδελφής Seat, ενώ σε χρονικό ορίζοντα άνω των τεσσάρων με πέντε ετών το φως της δημοσιότητας θα δουν και «ανεξάρτητα» οχήματα-εκπλήξεις που δεν θα σχετίζονται με εκείνα της μητρικής εταιρείας. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο, όχι όμως και ακατόρθωτο, εγχείρημα σε μία αγορά στην οποία η έννοια του premium αυτοκινήτου έχει πολλάκις… κακοποιηθεί από ουκ ολίγους κατασκευαστές.

Ποια θα είναι, λοιπόν, τα επόμενα βήματα της Cupra; Το ντεμπούτο του νέου Seat Leon μέσα στο 2019 αναμένεται να αποτελέσει ένα σημείο σταθμό στο ταξίδι της Cupra στη σύγχρονη αυτοκίνηση, καθώς το νέο μικρομεσαίο «χατς» είναι πολύ πιθανό πως θα αποτελέσει τη μαγιά για τη δημιουργία του Cupra Leon. Μολαταύτα, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στην κατηγορία των SUV μοντέλων, καθώς ένα νέο… CUV με κουπέ χαρακτηριστικά σε επίπεδο σχεδίασης, αναμένεται να αποτελέσει έναν ακόμα κεντρικό εμπορικό πυλώνα για τη μάρκα Cupra,.

Σύμφωνα με τον βρετανικό ειδικό Τύπο, το νέο αυτό CUV μοντέλο, το οποίο θα δούμε να κυκλοφορεί στην αγορά και με τα σήματα της Seat αποτελώντας εν πολλοίς την πιο σπορτίφ εκδοχή του νέου Tarraco, είναι πολύ πιθανό πως θα φέρει την ονομασία Terramar, την οποία πρόσφατα κατοχύρωσε για… πάσα χρήση η ισπανική εταιρεία. Ακολουθώντας τη γνώριμη τακτική της, το όνομα αυτό παραπέμπει – διόλου τυχαία – στην πίστα Autodromo de Sitges-Terramar που κατασκευάστηκε κοντά στη Βαρκελώνη τη δεκαετία του 1920 και χρησιμοποιήθηκε για 30 σχεδόν χρόνια για τη διοργάνωση αρκετών αγώνων σε δύο και τέσσερις τροχούς. Εκεί μάλιστα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μόλις Φεβρουάριο και η επίσημη παρουσίαση της μάρκας Cupra στους εκπροσώπους του Τύπου._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ