Επικαιρότητα Κόσμος

Tesla: 7.000 Model 3 «Made in China» για την Ευρώπη

Η Tesla ανακοίνωσε ότι 7.000 αντίτυπα του Model 3 που κατασκευάστηκαν στην Κίνα ξεκινούν το ταξίδι τους για επιλεγμένες αγορές της γηραιάς ηπείρου.

Η Tesla μπαίνει και αυτή με τη σειρά της, μετά τις BMW, Volvo και Poletar, στο άτυπο κλαμπ των κατασκευαστών που εισάγουν και διαθέτουν στην Ευρώπη αυτοκίνητα που «γεννήθηκαν» στην Κίνα. Για την περίσταση, πρόκειται για 7.000 αντίτυπα του best seller ηλεκτρικού μοντέλου παγκοσμίως, που σύντομα σε ένα μήνα από σήμερα θα βρίσκονται στο λιμάνι της Αμβέρσας στο Βέλγιο προκειμένου να διατεθούν σε αγοραστές στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Ελβετία και τη Σουηδία.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη της Κίνας είναι σε θέση πλέον να κατασκευάζει 3.500 έως και 4.000 αυτοκίνητα της αμερικανικής εταιρείας σε εβδομαδιαία βάση. Και όλα αυτά μόλις 10 μήνες μετά την κατασκευή του πρώτου «κινέζικου» Model 3 στις εν λόγω εγκαταστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Κέρδη και αύξηση τιμών στο τρίτο τρίμηνο για την Tesla

Από τις αρχές του 2021, από την εν λόγω μονάδα θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου Model Y, ενός μοντέλου που αναμένεται να ενισχύσει έτι περαιτέρω την παρουσία της αμερικανικής εταιρείας στη μεγαλύτερη αγορά της υφηλίου.

Αυτή τη στιγμή, η Tesla διαθέτει στην αγορά της Κίνας περί τα 11.000 αυτοκίνητα σε μηνιαία βάση.

Στόχος της Tesla για το 2020 είναι να ολοκληρώσει τη χρονιά έχοντας ξεπεράσει τις 500.000 πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο σε διάστημα 12 μηνών.

Διαβάστε επίσης: Μικρή ανανέωση για το Tesla Model 3

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου