top icon
Επικαιρότητα

Tesla: Ανακαλούνται 123.000 Model S

Η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε χθες πως προχωρά σε μία ευρεία από πλευράς αριθμού αντιτύπων ανάκληση, που αφορά αποκλειστικά στο Model S.

Σε μία προληπτικού τύπου ανάκληση προχώρησε χθες η Tesla δηλώνοντας πως σε 123.000 Model S, τα οποία κατασκευάστηκαν πριν τον Απρίλιο του 2016, είναι πιθανό να εμφανιστεί πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης. Εξαιτίας της πιθανής αυτής αστοχίας, μέχρι και αυτή τη στιγμή, δεν έχουν καταγραφεί ατυχήματα, πολύ περισσότερο δε τραυματισμοί επιβατών.

Στην ανακοίνωσε που εξεδόθη, η οποία «έφτασε» στα χέρια των ιδιοκτητών των επίμαχων Model S μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «παραττηρήθκε υπερβολική διάβρωση στις βίδες του υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης». Όπως επισημαίνουν οι ιθύνοντες της αμερικάνικης εταιρείας, το πρόβλημα παρατηρείται σε μεγαλύτερη ένταση και έκταση σε «κρύες» περιοχές στις οποίες χρησιμοποιείται ευρέως το αλάτι προκειμένου να ξεπαγώσουν οι δρόμοι.

Διαβάστε επίσης: H Moody’s υποβαθμίζει την Tesla, οι μετοχές της χάνουν έδαφος

«Αν τα μπουλόνια διαβρωθούν, ο οδηγός εξακολουθεί να είναι ικανός να κατευθύνει το αυτοκίνητο, αλλά απαιτείται αυξημένη δύναμη λόγω απώλειας ή μείωσης της δύναμης υποβοήθησης. Αυτό καθιστά το αυτοκίνητο πιο δύσκολο στην οδήγηση σε χαμηλές ταχύτητες καθώς και στο παρκάρισμα, αλλά δεν επηρεάζει ουσιαστικά τον έλεγχο σε πιο υψηλές ταχύτητες», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Tesla.

Θυμίζουμε πως αυτή είναι η τρίτη και μεγαλύτερη ανάκληση για το ηλεκτρικό σεντάν της Tesla. Η πρώτη, η οποία εξεδόθη το 2015, αφορούσε σε 90.000 αντίτυπα του μοντέλου, στα οποία εντοπίστηκε πρόβλημα με τις ζώνες ασφαλείας και η δεύτερη λίγο αργότερα σε συνολικά 53.000 Model S και Model X, στα οποία η Tesla παρατήρησε δυσλειτουργίες με το χειρόφρενο._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ