top icon
Επικαιρότητα

Tesla: Αυξημένα έσοδα αλλά ζημίες για το πρώτο 3μηνο του 2019

Η Tesla σημείωσε άνοδο στα έσοδά της στο πρώτο τρίμηνο του 2019 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο εμφανίζοντας όμως ζημιές εξαιτίας τόσο των μικρότερων παραδόσεων νέων οχημάτων σε χώρες εκτός ΗΠΑ, όσο και της προγραμματισμένης αποπληρωμής ενός ομολόγου.

Η αυτοκινητοβιομηχανία από την Καλιφόρνια σημείωσε καθαρές ζημίες ύψους 702 εκατ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Οι απώλειες αυτές, αν και ελαφρώς μικρότερες σε σύγκριση με εκείνες της ίδιας περιόδου πριν από ένα χρόνο, αποτελούν ένα μικρό (;) διάλλειμα ύστερα από δύο συνεχόμενες κερδοφόρες περιόδους τα προηγούμενα δύο τρίμηνα.

Σε αντίθεση, τα έσοδα του πρώτου τριμήνου σημείωσαν άνοδο της τάξης του 33%, αγγίζοντας τα 4,5 δις δολάρια, σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, με τον αυτοκινητικό κλάδο να «ανεβαίνει» κατά 36%, με έσοδα 3,7 δις δολάρια.

Ο Elon Musk σε επιστολή προς τους επενδυτές την Τετάρτη ανέφερε ότι η εταιρεία αναμένει να χάσει χρήματα και το δεύτερο τρίμηνο του 2019, αλλά να επιστρέψει στην κερδοφορία κατά το τρίτο τρίμηνο.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία μείωσε τα διαθέσιμα κεφάλαιά της από 3,7 σε 2,2 δις δολάρια αποπληρώνοντας μέσα στο πρώτο τρίμηνο ένα ομόλογο ύψους 920 εκ. δολαρίων.

Στις ανακοινώσεις της η αμερικανική εταιρεία επισημαίνει πως το Model 3 ήταν για μια ακόμα περίοδο το Νο 1 premium μοντέλο στις ΗΠΑ με μερίδιο αγοράς της τάξης του 60%._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ