top icon
Επικαιρότητα

Tesla: Ένα ακόμα τροχαίο με βασικό «ύποπτο» το Autopilot

Στη Utah των ΗΠΑ έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή ένα ακόμα τροχαίο στο οποίο εμπλέκεται ένα ακόμα «αυτόνομο όχημα» της αμερικάνικης Tesla. Ευτυχώς αυτή τη φορά, χωρίς τραγικές συνέπειες για την οδηγό του.

To πιο πρόσφατο συμβάν που εμπλέκει ένα ακόμα αυτοκίνητο της Tesla, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, κινούνταν με την αρωγή του «αυτόματου πιλότου πριν πέσει στο πίσω μέρος ενός ακινητοποιημένου σε κόκκινο σηματοδότη πυροσβεστικού οχήματος, έλαβε χώρα την Παρασκευή που μας πέρασε στην πολιτεία της Utah στις ΗΠΑ. Ευτυχώς, η οδηγός του Model S, η οποία παραδέχτηκε ενώπιον των αστυνομικών αρχών ότι το αυτοκίνητο της κινούνταν με το σύστημα Autopilot ενεργοποιημένο ενόσω αυτή κοιτούσε το κινητό της τηλέφωνο, τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες της αστυνομίας και των αυτοπτών μαρτύρων, η οδηγός δεν φρενάρισε καθόλου, με το αυτοκίνητο να κινείται πριν τη σύγκρουση με το πυροσβεστικό όχημα με ταχύτητα 96 χλμ./ώρα (60 μίλια/ώρα).

Θυμίζουμε πως το ως άνω συμβάν έρχεται σε συνέχεια ενός αντίστοιχου περιστατικού, με τραγικά θύματα δύο ανηλίκους, που έλαβε χώρα με «πρωταγωνιστή» ένα Model S στη Φλόριντα των ΗΠΑ στις 8 Μαΐου, μόλις λίγες βδομάδες μετά το επίσης θανατηφόρο τροχαίο στο Mountain View της Καλιφόρνια, στο οποίο ο οδηγός του οχήματος έχασε τη μάχη με τη ζωή όταν το δικό του Model S προσέκρουσε με το διαχωριστικό διάζωμα αυτοκινητοδρόμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, λίγες μόλις μέρες με το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής, ο Elon Musk δε δίστασε με σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter να επικρίνει με το δικό του τρόπο τα μέσα ενημέρωσης για το γεγονός ότι το εν λόγω συμβάν κατέλαβε θέση στις πρώτες σελίδες πολλών εξ αυτών, τη στιγμή μάλιστα που αντίστοιχα συμβάντα, στα οποία έχασαν τη ζωή τους πέρσι κοντά στους 40.000 αμερικανούς, δεν έτυχαν ανάλογης προβολής και δημοσιότητας…_Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ