top icon
Επικαιρότητα

Tesla και VW θέλουν να κατασκευάσουν προσιτά EV

Οι Tesla και VW δείχνουν έτοιμες να κατέβουν… κατηγορία κατασκευάζοντας για την Ευρώπη μικρά και «συμπαγή» ηλεκτρικά αυτοκίνητα με κόστος κάτω των 30.000 ευρώ.

Τόσο η Tesla, η πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, όσο και η VW δηλώνουν ρητά πλέον την πρόθεσή τους να προσφέρουν στην Ευρώπη προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με κόστος που θα κυμαίνεται από 25.000 έως 30.000 ευρώ.

Ως γνωστόν, το αυξημένο κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεί σήμερα, σε συνδυασμό με τις όχι και τόσο «αναπτυγμένες» υποδομές φόρτισης, τους βασικούς ανασταλτικούς παράγοντες για την αγορά ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Reuters, η VW φέρεται να έχει δώσει το «πράσινο φως» για την επιτάχυνση της εξέλιξης του προγράμματος Small BEV, ενός συμπαγούς με άλλα λόγια ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μικρότερου του ID.3, που ήδη διαπρέπει σε πωλήσεις στην Ευρώπη στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το οποίο θα έχει το μέγεθος ενός Polo.  

Από τη μεριά της η Tesla έχει ήδη «φωτογραφίσει» προ καιρού ένα ανάλογο project. Προς επιβεβαίωσή του μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής εταιρείας, σε πρόσφατες δηλώσεις του, είπε:

«Στην Ευρώπη θα είχε νόημα να φτιάξουμε ένα κόμπακτ αυτοκίνητο. Ωστόσο, δεν έχουμε ακόμα συζητήσει το χρονοδιάγραμμα για το νέο αυτό μοντέλο».

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο Elon Musk είχε αποκαλύψει σε σχετική τηλεδιάσκεψη τα εξής:

«Θα ήταν λογικό να υποθέσει κανείς ότι θα κατασκευάσουμε ένα κόμπακτ όχημα».

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το υπό κατασκευή εργοστάσιο της Tesla στα περίχωρα του Βερολίνου και η παραγωγική δυναμική που αναμένεται να εξασφαλίσει για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρείας επί ευρωπαϊκού, αυτή τη φορά, εδάφους αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης ενός νέου και πιο προσιτού EV που θα τοποθετηθεί στη γκάμα της εταιρείας ένα σκαλί χαμηλότερα σε σχέση με το Model 3.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ