top icon
Επικαιρότητα

Tesla: Καθυστερήσεις στην κατασκευή του Gigafactory 4 εν μέσω περιβαλλοντικών ανησυχιών

Ύστερα από αγωγή που κατέθεσε περιβαλλοντική ένωση, διοικητικό δικαστήριο του Βερολίνου εξέδωσε διαταγή για την προσωρινή διακοπή της διαδικασίας αποψίλωσης της έκτασης στην όποια έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του Gigafactory 4, του νέου εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία.

Η Tesla, ύστερα από σχετική αγωγή που κατετέθη, βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή του πρώτου ευρωπαϊκού εργοστασίου της, καθώς ανώτατο διοικητικό δικαστήριο διέταξε χθες τη διακοπή της διαδικασίας αποψίλωσης της έκτασης στην οποία έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες «γέννησης» του Gigafactory 4, στην περιοχή Gruenheide, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Βερολίνου.

Η πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και η κυβέρνηση του Βρανδεμβούργου, στο οποίο είναι προγραμματισμένο να κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο της πρώτης, έχουν διορία έως αύριο προκειμένου να παρουσιάσουν τις δικές τους θέσεις και προθέσεις, δήλωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός οικονομίας του κρατιδίου, Joerg Steinbach, προσθέτοντας ότι οι επόμενες κινήσεις θα καθοριστούν από την τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με διεθνή μέση ενημέρωσης, στην περίπτωση που η Tesla δεν προλάβει να αποψιλώσει την χλωρίδα της περιοχής μέχρι τα μέσα Μαρτίου – με άλλα λόγια, πριν την περίοδο αναπαραγωγής της άγριας πανίδας – η κατασκευή της μονάδας αναγκαστικά θα καθυστερήσει κατά έξι έως και εννέα μήνες. Επί της ουσίας, σε αυτό ακριβώς προσβλέπει μέσω της σχετικής αγωγής που κατέθεσε η περιβαλλοντική οργάνωση Gruene Liga Brandenburg (Green League of Brandenburg).

Θυμίζουμε ότι ο Elon Musk είχε δηλώσει μέσω του twitter ότι το νέο εργοστάσιο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη «βιωσιμότητα και το περιβάλλον» και πως για κάθε ένα δέντρο που κόβεται η αμερικάνικη εταιρεία θα φυτέψει τρία νέα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μέχρι τώρα πληροφορίες, η Tesla έχει αποψιλώσει μέχρι στιγμής δέντρα που κάλυπταν μια επιφάνεια ίση με 150 γήπεδα ποδοσφαίρου, τα οποία, σύμφωνα με τον Elon Musk, συνέθεταν «ένα πευκοδάσος που φυτεύτηκε ώστε εν συνεχεία να γίνει η συγκομιδή του».

Η Tesla προσβλέπει στην ολοκλήρωση των διαδικασιών κατασκευής του νέου της εργοστασίου στα μέσα του 2021. Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, σε αυτό θα απασχολούνται περί τους 12.000 εργαζομένους και θα παράγονται ετησίως 500.000 αυτοκίνητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ