top icon
Κόσμος

Tesla: Κέρδη άνω του 1 δις δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο του 2021

Για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο η Tesla εμφανίζει θετικό ισοζύγιο κερδών, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία της ξεπέρασε στο Q2 2021 το άτυπο φράγμα του 1 δις δολαρίων.

Η Tesla ανακοίνωσε χθες τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτος εμφανίζοντας κέρδη για όγδοη διαδοχική φορά.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την περίοδο Απρίλιος-Ιούνιος 2021, η εταιρεία του Elon Musk σημείωσε κέρδη 1,14 δις δολαρίων – αξίζει να σημειωθεί εδώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 η κερδοφορία της Tesla υπερέβαινε οριακά τα 100 εκατ. δολάρια.

Τα συνολικά έσοδα της αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθαν στο Q2 2021 σε 10,21 δις δολάρια, εκ των οποίων μόνο τα 354 εκατομμύρια δολάρια (περίπου το 3,5%) προήλθαν από πωλήσεις «πιστώσεων ρύπων» σε άλλους κατασκευαστές.

Όπως ανακοινώθηκε, στον κλάδο αυτοκινήτων της αμερικανικής εταιρείας, το περιθώριο λειτουργικού κέρδους αυξήθηκε θεαματικά – το υψηλότερο στα τέσσερα τελευταία τρίμηνα – φτάνοντας το 28,4%.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η Tesla κατέγραψε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους 201.250 παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων ανά τον κόσμο. Την ίδια περίοδο, η παραγωγή της ανήλθε στις 206.421 μονάδες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του έτους στα ταμεία της Tesla μπήκαν περισσότερα από 800 εκατ. δολάρια από τις πωλήσεις του αμερικανού κατασκευαστή στον τομέα της ενέργειας.

Σε αυτά αθροίζονται επιπλέον 951 εκατ. δολάρια από την παροχή υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Tesla διαθέτει σήμερα 598 καταστήματα και service centers, καθώς και ένα στόλο οχημάτων για την υποστήριξή τους που υπερβαίνει τις 1.000 μονάδες.

Μια απομείωση ύψους 23 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζεται με την αξία των συμμετοχών της Tesla σε bitcoin αναφέρθηκε ως λειτουργικό έξοδο στην ενότητα των οικονομικών αποτελεσμάτων με τίτλο «Αναδιάρθρωση και άλλα».

Tesla - Elon Musk

Στα πλαίσια της δημοσιοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο Elon Musk δήλωσε ότι «έγινε ένας μεγάλος αγώνας αυτό το τρίμηνο» προκειμένου η εταιρεία να προμηθευτεί ηλεκτρονικές μονάδες που ελέγχουν τους αερόσακους και τις ζώνες ασφαλείας στα οχήματα της Tesla.

Ως γνωστόν, οι παγκόσμιες ελλείψεις ημιαγώγων περιόρισαν την παραγωγή της εταιρείας τόσο στο Fremont, στην Καλιφόρνια, όσο και στη Σαγκάη.

Όπως εξήγησε ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, καθώς η Tesla χρησιμοποιεί πολλούς ημιαγωγούς και κυψέλες μπαταριών σε αυτοκίνητα αλλά και σε προϊόντα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, η παραγωγή των γνωστών Powerwall έχει μειωθεί.

Την ίδια στιγμή, τα επίσης γνωστά συστήματα μπαταριών Megapack της Tesla, τα οποία χρησιμοποιούνται σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας, είναι ήδη sold-out έως και το τέλος του επόμενου έτους.

Επ’ αυτού ο Elon Musk είπε ότι πιστεύει ότι υπάρχει ζήτηση για «πάνω από ένα εκατομμύριο Powerwall ετησίως» καθώς και ένας τεράστιος όγκος για Megapacks για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, δεδομένης της ώθησης για μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ