top icon
Κόσμος

Tesla: Κέρδη μεν, αλλά όχι νέα μοντέλα για το 2022

Η Tesla ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα-ρεκόρ για το 2021, τα σχέδια της για το εργοστάσιό της στη Γερμανία, αλλά και την απόφασή της να μην λανσάρει νέα μοντέλα μέσα στο 2022.

Για την Tesla, το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του 2021 ήταν το δέκατο διαδοχικό κατά το οποίο η πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης καταγράφει κέρδη, και μάλιστα σε βαθμό που ξεπέρασε ακόμα και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις έγκυρων αναλυτών της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία που έχει ως… μπροστάρη της τον Elon Musk κατέγραψε έσοδα ύψους 17,7 δις δολαρίων τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021, ενώ τα κέρδη της ανά μετοχή ανήλθαν, για την ίδια πάντα περίοδο, στα 2,54 δολάρια και συνολικά σε πάνω από 2 δις δολάρια.

Για το σύνολο της περασμένης χρονιάς, τα κέρδη της Tesla ξεπέρασαν τα 5,5 δις δολάρια, ένω τα έσοδά της τα 47 δις δολάρια.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το περιθώριο λειτουργικού κέρδους, το οποίο ανήλθε στο Q4 2021 στο 30,6% – ή στο 29,2% αν εξαιρέσει κανείς τα έσοδα από τις πιστώσεις ρύπων που εισπράττει ο Νο 1 κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Tesla

Tesla: Δεν θα λανσαριστούν νέα μοντέλα το 2022

Στα πλαίσια των ανακοινώσεων της εταιρείας, ο Elon Musk αποκάλυψε ότι η Tesla δεν σκοπεύει να λανσάρει κάποιο νέο μοντέλο μέσα στο 2022 (δηλ. κάποιο εκ των Roadster, Cybertruck και Semi) καθώς μια τέτοια κίνηση θα απαιτούσε «αρκετά κεφάλαια» που θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των κερδών – πολλώ δε μάλλον με δεδομένες τις ελλείψεις και περιορισμούς που θέτει η παγκόσμια αγορά.

Την ίδια στιγμή, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας αποκάλυψε ότι, προς ώρας, η Tesla έχει… παγώσει τα σχέδιά της για την κατασκεύη ενός μοντέλου μικρότερου του Model 3 καθώς αυτή τη στιγμή έχει πολλά ενεργά projects.

Τέλος, όπως αποκάλυψε ο Musk, η παραγωγή του ευρωπαϊκού Model Y στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας πέριξ του Βερολίνου, ξεκίνησαν στα τέλη του 2021 και σύντομα τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν στους νέους τους ιδιοκτήτες.

Tesla

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Tesla - Ουκρανία
  • Tesla
  • Tesla
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ