top icon
Επικαιρότητα

Tesla – κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο, στο Τέξας το νέο της εργοστάσιο

Η Tesla ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του έτους με τον Elon Musk να κάνει γνωστή την τοποθεσία ενός νέου εργοστασίου παραγωγής οχημάτων.

Η πρωτοπόρος εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε χθες τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2020, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη γνωστοποίηση των εμπορικών της επιδόσεων για την ίδια περίοδο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η εταιρεία του Elon Musk κατέγραψε καθαρά κέρδη στους δύσκολους, ελέω κορονοϊού, μήνες του Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου ύψους 104 εκατ. δολαρίων.

Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας εμφανίζονται ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 (6,04 δις $ έναντι 6,35 δις $).

Αυτό ήταν το τέταρτο κατά σειρά τρίμηνο στο οποίο η Tesla καταφέρνει να καταγράψει κέρδη, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στην αμερικανική εταιρεία να ενταχθεί στην προνομιούχα λίστα των 500 μεγαλύτερων εταιρειών στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού (βλ. S&P 500 Index). Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία της μετοχής της Tesla τον τελευταίο χρόνο έχει επιδοθεί σε ένα ξέφρενο ράλλυ με την τιμή ανά μονάδα να βελτιώνεται κατά 500%.

Tesla Model 3

Ο Elon Musk σε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη δήλωσε ότι η Tesla θα δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη, έναντι του κέρδους, και θα επικεντρωθεί στο να καταστήσει τα οχήματά της πιο προσιτά.

«Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι τα αυτοκίνητά μας δεν είναι αρκετά προσιτά, και αυτό πρέπει να το διορθώσουμε. Νομίζω ότι αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε λίγο κερδοφόροι και να αναπτυχθούμε, αλλά και να κάνουμε τα αυτοκίνητα μας όσο το δυνατόν πιο προσιτά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της Tesla.

Νέο εργοστάσιο στο Τέξας

Στο πλαίσιο των παραπάνω ανακοινώσεων, ο Elon Musk αποκάλυψε πως το νέο εργοστάσιο της Tesla θα εγκατασταθεί στο Τέξας, στην κομητεία Travis. Σε αυτό θα κατασκευάζονται τα μοντέλα «3» και «Υ» που θα διατίθενται στις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, το ηλεκτρικό φορτηγό Semi και φυσικά το φουτουριστικό pick-up, Cybertruck.

Για μια ακόμα φορά, ο Elon Musk δήλωσε σίγουρος ότι η Tesla θα καταφέρει έως τα τέλη του 2020 να διαθέσει στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς 500.000 νέα αυτοκίνητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ