top icon
Επικαιρότητα

Tesla: Κερδοφορία στο τρίτο τρίμηνο, ξεκίνησε η παραγωγή στην Κίνα

Η Tesla ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του έτους καθώς και ενδιαφέροντες ειδήσεις που αφορούν την παραγωγή στην Κίνα, το Model 3 και το Model Y.

Λίγες ώρες μετά το χθεσινό κλείσιμο των χρηματαγορών, η Tesla, η πρωτοπόρος εδώ και χρόνια αυτοκινητοβιομηχανία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, δημοσίευσε την καθιερωμένη ανά τρίμηνο έκθεσή της που αφορά στα οικονομικά – και όχι μόνο – αποτελέσματα της.

Ασφαλώς, η σημαντικότερη είδηση είναι εκείνη που αφορά στην κερδοφορία της εταιρείας στο Γ’ τρίμηνο του 2019 (1,91 δολάρια ανά μετοχή) και λιγότερο τα συνολικά της έσοδα, τα οποία κινήθηκαν πολύ κοντά στις προβλέψεις έγκυρων αναλυτών της αγοράς (6,3 δις δολάρια).

Στην 28σέλιδη έκθεση της, η εταιρεία από το Palo Alto ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι η παραγωγή του νέου Model Y θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2020, με εκείνη του Model 3 στην Κίνα να έχει πάρει ήδη το πράσινο φως στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας του Elon Musk που κατασκευάστηκε στα περίχωρα της Σαγκάης σε χρόνο ρεκόρ που δεν ξεπέρασε τους 10 μήνες.

Στόχος της Tesla είναι να κατασκευάζει στην Κίνα περί τα 150.000 Model 3 σε ετήσια βάση.

Την ίδια στιγμή, η αμερικανική φίρμα ανακοίνωσε πως το 2020 θα ξεκινήσει η παραγωγή του Semi, σε περιορισμένο όμως αριθμό αντιτύπων.

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η διαβεβαίωση των ανθρώπων της Tesla ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η ακριβή τοποθεσία στην οποία θα εγκατασταθεί στην Ευρώπη το νέο εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων και μπαταριών.

Η Tesla ανακοίνωσε επίσης την πρόβλεψή της για τις συνολικές πωλήσεις της μάρκας μέσα στο 2019, οι οποίες αναμένεται να κυμανθούν κοντά στις 360.000 μονάδες.

Οι… αισιόδοξες αυτές ειδήσεις είχαν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη της μετοχής της Tesla στις χρηματαγορές της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού άνω του 20%._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ