top icon
Επικαιρότητα

To Tesla Model 3 είναι το best seller BEV στην Ευρώπη για το 2019 – και όχι μόνο

Το Tesla Model 3 είναι πλέον ο ηγέτης των πωλήσεων στην Ευρώπη στην κατηγορία των BEV προσπερνώντας τα Nissan Leaf και Renault Zoe. Μάλιστα, τον περασμένο μήνα ήταν και το δημοφιλέστερο premium σεντάν στο σύνολο της μεσαίας κατηγορίας.

Συνέβη στις ΗΠΑ και πλέον και στην Ευρώπη. Εκεί όπου το Tesla Model 3 είναι ήδη το best seller ηλεκτρικό μοντέλο στο σύνολο της γηραιάς ηπείρου για τους πρώτους δύο μήνες του 2019. Παρά τα γεγονός ότι οι ταξινομήσεις των ακριβών εκδόσεων του αμερικανικού σεντάν ξεκίνησαν στην Ευρώπη στα τέλη Ιανουαρίου, το Model 3 έχει ήδη ταξινομήσει σε αυτή σε περίοδο 59 ημερών 3.630 μονάδες. Την ίδια στιγμή, το Renault Ζoe κέρδισε την εμπιστοσύνη 2.888 αγοραστών και το Nissan Leaf, 2.364. Στη τέταρτη θέση ακολουθεί το BMW i3 (2.021 μονάδες), ενώ πέμπτο είναι το «ανερχόμενο» Hyundai Kona Electric (1.755 μονάδες). Στις επόμενες θέσεις του ευρωπαϊκού «ηλεκτρικού Top 10» συναντάμε τα VW e-Golf, Kia Niro EV, Jaguar I-Pace, Hyundai Ioniq και Smart ForTwo EV.

Τον περασμένο μήνα δε, το Model 3 κατάφερε να αναρριχηθεί στη Νο 1 θέση στο σύνολο των premium σεντάν της μεσαίας κλάσης (11.800 μονάδες), εμπρός από τις Mercedes C-Class, Audi A4 και BMW Σειρά 3._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ