top icon
Κόσμος

Tesla Model 3: Η τιμή του στις ΗΠΑ έπεσε κάτω από τα 20.000 δολάρια

Με εκπτώσεις σε φορολογία, αλλά και κάποιες επιδοτήσεις μπορεί η τιμή ενός ηλεκτρικού να πέσει εκεί που είναι δύσκολο να φανταστείς. Αρκεί να μένεις στο σωστό μέρος.

Οι επιδοτήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνουν δραστικά τις τιμές τους. Ωστόσο και πάλι παραμένουν αρκετά υψηλές για τους περισσότερους. Υπάρχει όμως ένα μέρος που συνδυάζει όλες τις επιδοτήσεις και απαλλαγές που μπορεί να προσφέρει, καθιστώντας κάποια επιλεγμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σημαντικά πιο προσιτά για ορισμένους αγοραστές.

Πιο συγκεκριμένα, ένα Tesla Model 3 με την αυτονομία των 440 χιλιομέτρων ξεκινάει κανονικά από τα 40.240 δολάρια. Αν όμως υπολογίσετε τις δύο φορολογικές «ελαφρύνσεις» από την πολιτεία της Καλιφόρνιας και μαζί μια επιπλέον της ομοσπονδίας, τότε η τιμή πέφτει στα 19.830 δολάρια. Ακούγεται εξαιρετικό και αρκετά γενναιόδωρο.

Ωστόσο, απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις για να μπει κάποιος σε αυτό το πρόγραμμα επιδοτήσεων. Η εισαγωγική έκδοση του Model 3 μπορεί να ξεκινήσει από τα 37.830 ευρώ, με τις εκπτώσεις που προκύπτουν από τη σελίδα «WaitingForTesla».

Με επιπλέον φορολογική ελάφρυνση 7.500 δολαρίων από την πολιτεία, την οποία δικαιούνται επιλεγμένα ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά και μαζί με τα 7.500 δολάρια επιδότησης για «καθαρά» αυτοκίνητα (Clean Vehicle Rebate Project), που τρέχει στην Καλιφόρνια, η τιμή πέφτει στα 22.830 δολάρια.

Tesla Model 3

Tesla Model 3

Όμως η έκπτωση φόρου δεν ισχύει για όλους του αγοραστές και όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, το συγκεκριμένο ηλεκτρικό μοντέλο να κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, το Μεξικό ή τον Καναδά. Επίσης, θα πρέπει να πληροί κάποιες ακόμα προϋποθέσεις που αφορούν την μπαταρία του. Όσον αφορά τα άτομα – αγοραστές, αυτοί θα πρέπει να έχουν κάποιο συγκεκριμένο εισόδημα, προκειμένου να επωφεληθούν από την επιδότηση.

Σε κάθε περίπτωση, για να δικαιούστε την επιπλέον επιδότηση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ζείτε στο Golden State ή να έχετε εκεί επιχείρηση. Αν υπάρχουν τα πιο πάνω, τότε αυτοί με το μεγαλύτερο εισόδημα λαμβάνουν επιπλέον επιδότηση 2.000 δολαρίων, ενώ με χαμηλότερο ή μεσαίο εισόδημα η επιδότηση ανεβαίνει στα 7.500 δολάρια.

Δείτε επίσης: To Tesla Model S Plaid εκθρονίζει εκ νέου την Porsche Taycan στο Nurburgring (videos)

Επιπλέον, οι κάτοικοι της κοιλάδας San Joaquin μπορούν να πάρουν πρόσθετη πίστωση 3.000 δολαρίων από την τοπική περιοχή ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης για την επιλογή ενός οχήματος μηδενικών εκπομπών.

Με όλα τα κίνητρα μαζί, η πραγματική τιμή του Model 3 μπορεί να είναι 19.830 δολάρια. Αυτές οι πιστώσεις δεν ισχύουν μόνο για το Tesla Model 3, αλλά και για πολλά άλλα ηλεκτρικά, όπως το Ford Mustang Mach-E, το Chevrolet Bolt EV και το Ford F-150 Lightning μεταξύ πολλών άλλων.

Tesla Model 3

Tesla Model 3

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ