top icon
Επικαιρότητα

Το Tesla Model 3 θα έχει πρόσβαση στην Ευρώπη στα δίκτυα φόρτισης CCS

Η ευρωπαϊκή έκδοση του Model 3 θα έρθει στη γηραιά ήπειρο στις αρχές του επόμενου έτους με μία συμβατή με δίκτυα CCS (Combined Charging System) θύρα, ούτως ώστε, εκτός από τους Superchargers και Destination Chargers της Tesla, να είναι σε θέση να τροφοδοτείται με ενέργεια και από δίκτυα τρίτων, όπως εκείνα των Polar/BP Chargemaster και Ionity.

Όπως ανακοινώθηκε, οι ιδιοκτήτες των Model Χ και Μodel S θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τα δίκτυα CCS αγοράζοντας έναν «προσαρμογέα» που θα μπορεί να συνδεθεί στις υπάρχουσες υποδοχές Type 2 των δύο αυτοκινήτων. Οι νέοι, αλλά σαφώς μικρότεροι σε μέγεθος, προσαρμογείς (adaptors) αναμένεται να τιμολογηθούν σε παρόμοια επίπεδα με τους αντίστοιχους ταχυφορτιστές CHAdeMO, οι οποίοι κοστίζουν σήμερα περίπου 500 ευρώ.

Εκπρόσωπος της Tesla στην Ευρώπη, δήλωσε για τις παραπάνω εξελίξεις τα εξής:

«Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο δίκτυό μας – αυτό είναι ένα τεράστιο μέρος της ιδιοκτησιών μας. Ωστόσο, θα επιτρέψουμε στους κατόχους των αυτοκινήτων μας να έχουν πρόσβαση στα δίκτυα CCS που αρχίζουν να αναπτύσσονται στην Ευρώπη.

«Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες μας και είναι πραγματικά συναρπαστικό να μπορούμε να το πούμε για τις υποδομές στην Ευρώπη. Όλοι πραγματοποιούμε τα απαραίτητα για να επιταχύνουμε την έλευση της βιώσιμης ενέργειας στον τομέα των μεταφορών και αυτός είναι ένας ακομα τρόπος για να βοηθήσουμε».

Αυτή τη στιγμή η Tesla διαθέτει στην Ευρώπη 430 ιδιόκτητα σημεία φόρτισης (Destination Chargers) και συνολικά 3.600 ιδιόκτητους φορτιστές (Superchargers). Σε όλους αυτούς, όπως είναι φυσικό, θα προστεθούν οι απαραίτητοι υποδοχείς CCS._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ