top icon
Κόσμος

Tesla Model S: Ασύρματες αναβαθμίσεις σε ανάρτηση και Autopark

Το Tesla Model S αναβαθμίζεται μέσω ασύρματων ενημερώσεων με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία της ανάρτησης και του συστήματος Autopark.

Ως πρωτοπόρος αυτοκινητοβιομηχανία στις ασύρματες ενημερώσεις (OTA), η Tesla έχει ήδη εγκαταστήσει τις περισσότερες αναβαθμίσεις λογισμικού στα οχήματά της από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή τα χρόνια – και συνεχίζει να το κάνει και με την τελευταία εκδοχή του Model S, εισάγοντας στο ηλεκτρικό της μοντέλο βελτιώσεις στον τρόπο λειτουργίας της ανάρτησης, καθώς και στο σύστημα Autopark.

Η κύρια βελτίωση που φέρνει στο νέο Tesla Model S η αναβάθμιση λογισμικού με την κωδική ονομασία «2021.32.5». Πιο συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες του αμερικανικού EV απολαμβάνουν μέσω αυτής βελτιωμένη άνεση και καλύτερο έλεγχο του οχήματος.

Tesla Model S

Περιγράφοντας τι νέο εισάγει η εν λόγω αναβάθμιση, η Tesla αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Ένας επαναβαθμονομημένος αλγόριθμος της απόσβεσης ανάρτησης επιτρέπει ομαλότερο έλεγχο και βελτιωμένη άνεση. Ο πιο ισορροπημένος λόγος ανάμεσα στην επαναφορά και τη συμπίεση των αμορτισέρ λειτουργεί ιδανικά με τη νέα ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα ενισχύοντας την απόκριση και τον έλεγχο μέσω του τιμονιού».

Όσον αφορά τις βελτιώσεις στο σύστημα Autopark, η Tesla επισημαίνει: «Το όχημά μπορεί πλέον να σταθμεύει αυτόματα σε παράλληλες και κάθετες θέσεις. Ενώ οδηγείτε κάτω από τα 25 χλμ./ώρα, στον πίνακα οργάνων θα εμφανίσει ένα εικονίδιο στάθμευσης εάν εντοπίσει ένα πιθανό σημείο για παρακάρισμα. Για να ξεκινήσετε το Autopark, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Autopark και αφήστε το τιμόνι yoke».

Tesla Model S

Για την ώρα, αυτές οι αναβαθμίσεις περιορίζονται στο Model S, αν και εκείνες που αφορούν στο Autopark αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας Tesla. Όσον αφορά τον νέο αλγόριθμο της ανάρτησης, πιθανό είναι να τον δούμε και στο νέο Model X όταν ξεκινήσουν οι παραδόσεις του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Tesla Model S
  • Tesla Model S
  • Tesla Model S
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ